- Carson gir sin støtte til Trump

Ben Carson, som nylig meldte seg ut av den republikanske nominasjonskampen, vil offisielt gi sin støtte til Donald Trump, skriver Washington Post.

FÅR STØTTE: Donald Trump får støtte fra Ben Carson i den amerikanske valgkampen. Foto: David J. Phillip/AP/NTB Scanpix
FÅR STØTTE: Donald Trump får støtte fra Ben Carson i den amerikanske valgkampen. Foto: David J. Phillip/AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge Washington Post vil Carson komme med en kunngjøring på Trumps feriested Mar-a-Lago fredag. Der vil de tidligere rivalene holde en felles pressekonferanse hvor Carson gir sin støtte til milliardæren som leder an i kamp om å bli Det republikanske partiets kandidat til høstens presidentvalg.

Avisens opplysninger bekreftes av to kilder nær Carson, og i torsdagens TV-debatt i Miami var Trump rask med å bekrefte nyheten.

- Forresten, Ben Carson skal gi sin støtte til meg, i morgen tidlig, sa Trump i starten av debatten mellom de gjenværende presidentkandidatene på republikansk side.
Kan vinne kjernevelgere Støtten fra Carson kan særlig hjelpe Trump blant konservative velgere som tviler på at han er «en av dem». Mange kjernevelgere og evangelisk kristne støttet Carson tidlig i valgkampen.

Den pensjonerte nevrokirurgen opplevde da en opptur og hadde faktisk størst oppslutning blant de republikanske kandidatene en periode. Men i forrige uke ga han opp jakten på Det hvite hus etter å ha ligget på bunn i lengre tid.
Ros Carson har foreløpig ikke bekreftet Trump-støtten, men hans forretningsfører, Armstrong Williams, bekrefter at Trump og Carson møttes på Mar-a-Lago torsdag.

I et radiointervju med Fox News torsdag kveld hintet Carson om at han «helt klart lener seg mot» en kandidat, før han snakket i positive ordelag om Trump.

- Det finnes to Donald Trump. Du har den Donald Trump som du ser på TV og foran store publikumsmengder, og du har en Donald Trump bak kulissene. De er ikke samme person. Én er en underholder og tar mye plass, mens den andre faktisk er et tenkende menneske, sa Carson. 

Ble kritisert Den 26. februar gikk New Jersey-guvernør Chris Christie, som nettopp hadde trukket seg fra Republikanernes nominasjonskamp, ut med støtte til Donald Trumps kandidatur. 

- Ingen vil kjempe mer for det amerikanske folk enn Trump, sa Christie på en pressekonferanse i Fort Worth i Texas før Trump holdt et folkemøte med sine velgere fredag.

Støtteerklæringen ble imidlertid møtt med krass kritikk fra en av Christies nærmeste medarbeidere. 

- Christies støtte til Trump er et av de verste tilfellene av politisk opportunisme jeg har sett, sier Meg Whitman, som var økonomiansvarlig for Christies egen kampanje for å bli 

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer