Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Carson og Trump med uforståelig opptreden før Republikanernes debatt

Måtte bli kalt opp på scenen flere ganger.

HVA SKJER?: Ben Carson ble kalt opp på scenen flere ganger før han gikk på. Muligens var det en protest mot konkurrenten Tec Cruz. Skjermdump: ABC News
HVA SKJER?: Ben Carson ble kalt opp på scenen flere ganger før han gikk på. Muligens var det en protest mot konkurrenten Tec Cruz. Skjermdump: ABC News Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAINT ANSELM / NASHUA, NEW HAMPSHIRE (Dagbladet): Donald Trump måtte bli ropt opp tre ganger før han kom ut på scenen under kveldens Republikanske debatt på Saint Anselm College i Manchester i delstaten New Hampshire.

Først var det kandidat Ben Carson som ble kalt opp etter guvernør Chris Christie. Carson ble imidlertid stående bak scenen, og lot blant annet senator Marco Rubio gå forbi seg.

Mens Carson kom opp på scenen etter  andre gang han ble kalt opp, måtte programlederne David Muir og Martha Raddatz kalle opp Trump hele tre ganger.

«Tok pause» Det hele ble en merkelig affære, og de andre kandidatene så ut til å ville starte allerede før sistemann John Kasich ble kalt opp.

Reaksjonen har ikke latt vente på seg. Ben Carson har kritisert motstander Ted Cruz etter at Cruz-kampanjen under nominasjonsmøtet mandag kveld sendte e-post til sine kampanjefrivillige med CNN-rapporter om at Carson hadde «tatt en pause» fra valgkampen.

Donald Trump, på sin side, nektet som kjent å delta i den forrige Republikanske debatten, som ble arrangert av Fox.

Både BBC og Politico melder at Carson ikke hørte at navnet hans ble ropt opp på grunn av all applausen. Dette skal også ha ført til at heller ikke Trump gikk på scenen. Av TV-bildene kan det ha sett ut som Trump prøvde å få Carson opp på scenen.

Trump leder kraftig på meningsmålingene, og med over 20 prosentpoeng på flere meningsmålinger.

Spillet er rigget Sju av de åtte republikanske presidentkandidatene deltok på kveldens debatt. Den eneste som ikke fikk stille, var tidligere HP-sjef Carly Fiorina. Arrangøren ABC mente hun ikke oppfylte debattkravene, noe som har fått Fiorina til å rase.

- Jeg har slått disse karene på den scenen. Jeg har slått dem på meningsmålinger og blant velgere. Spillet er rigget, sier Fiorina.

Nattas debatt på det politiske fakultetet på det tradisjonsriket universitetet Saint Anselm, er den siste muligheten for kandidatene til å vise seg for en stor andel av New Hampshire-publikummet før primærvalget på tirdag.
 
Kandidatene fikk også spørsmål fra politisk sjef i TV-kanalen WMUR, Josh McElveen og den konservative journalisten Mary Katharine Ham.

Her kan du lese om Donald Trumps syn på vanntortur, hva som skjedde med Marco Rubio og Trumps småfrekke angrep på Jeb Bush fra nattas debatt.