Carsten (59) hadde sexorgie for å bli coronasmittet

- Endelig lykkes jeg med å få corona, sier Carsten Graff.

FIKK CORONA: Forfatter Carsten Graff har reist land og strand rundt i jakten på coronasmitte. Målet hans var å bli smittet, og nå har han lykkes. Foto: Privat
FIKK CORONA: Forfatter Carsten Graff har reist land og strand rundt i jakten på coronasmitte. Målet hans var å bli smittet, og nå har han lykkes. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 109 000 +795
innlagt199 -13
døde 735 +26
påvist smittet 144 000 000+890.0K
døde 3 060 000 +14.1K
Se mer

Mens resten av verden jubler over at stadig flere blir vaksinert mot corona verden over, har den danske forfatteren Carsten Graff i motsetning til andre, brukt det siste året på å oppsøke coronasmitte.

De siste elleve månedene har han reist land og strand rundt for å bli smittet. Han har vært i Danmark, Sverige, England, Spania og Brasil.

I helgen la han ut en lengre post på Facebook, der han fortalte at han «endelig hadde lykkes» med å bli smittet.

POSITIVT: Assisterende direktør i helsedirektoratet, Espen Rostrup Nakstad, ser lyst på vaksineutviklingen. Programleder: Christian Roth. Vis mer

Fikk corona

- Endelig ble jeg smittet. Da coronavirus ankom Danmark, tenkte jeg bare på en ting: Hvor kan jeg bli smittet?

Til Dagbladet oppgir han at prosjektet hans har handlet om å få en avklaring.

- Hvem har lyst til å gå rundt og være sint og irritert på et virus som kan ta livet av dem, og så i tillegg skulle ta vaksiner som jeg ikke mener er sikre for å unngå viruset? Nei, da foretrekker jeg heller en avklaring, sier han og fortsetter:

- Jeg var syk et par dager, men ikke noe voldsomt. Jeg er symptomfri nå og er glad for at jeg ikke trenger å bekymre meg for corona mer, sier han til Dagbladet.

Graff har skapt overskrifter før. Han har ført 20 bøker i pennen, ofte med tabubelagte temaer, og kaller ifølge TV 2 seg selv som en tabu-filosof. TV 2 omtalte historien først.

I 2016 gjestet han «God Morgen Norge». Der fortalte han blant annet at han har hatt 400 sexpartnere, at han lever i et åpent forhold med en 28-åring, og at han mener at utroskap er bra for forholdet.

Sexorgie i Brasil

Den kontroversielle danske forfatteren forteller at han oppsøkte utallige steder og situasjoner han antok ville utsette ham for smitte.

Han besøkte coronasmittede, sto i kø på testsentre, tok t-banen i London, kysset og klemte alle som ville klemme ham, oppsøkte trange cafeer og spiste med fingrene. Da han innså at han ikke lyktes å bli smittet i Danmark eller Sverige, flyttet han inn til en kamerat i London. Heller ikke der klarte han å bli smittet.

- Da jeg skjønte at jeg ikke ville lykkes å bli smittet i Danmark, adresserte jeg et liv som coronaturist og reiste systematisk til stedene hvor smitte og dødstall var høyest, skriver han videre i innlegget.

Deretter gikk turen til hardt coronarammede Spania, men heller ikke der beit smitten på. I januar satte han kursen mot Brasil og São Paulo, som er et av landene som har blitt hardest rammet av pandemien.

Etter å ha vært der en stund uten å bli smittet, skriver han videre at han deltok i en såkalt sexorgie med 50 mennesker på en swingersklubb.

- Selv om jeg ikke tenner på gruppesex med tilfeldige mennesker, dro jeg til og med til en gang bang for 50 mennesker i en swingersklubb. Det var en eksepsjonelt livlig kveld, og da klubben stengte, var jeg ganske sikker på at alle hadde delt kroppsvæsker med hverandre - både direkte og indirekte, skriver forfatteren.

Ga opp

To uker gikk, men Graff var like frisk som før.

- Hvis du ikke kan bli smittet av viruset på en swinger-klubb i den byen i verden som anses å ha noen av de høyeste antall syke, tenkte jeg at jeg måtte jeg være immun. Det var på en måte gode nyheter, og på det grunnlaget bestemte jeg meg for å droppe infeksjonsdrømmen, skriver han.

På grunn av kjedelig vintervær i Danmark, bestemte han seg for å bli i Brasil, og tok inn på et femstjerners hotell for å bruke tiden på å skrive sin nye bok.

Etter å ha bodd isolert og under strenge coronarestriksjoner på luksushotellet i ti dager, våknet han en morgen og følte seg dårlig.

- Full av optimisme senere på dagen fant jeg et stort apotek i byen hvor de kunne gjøre en coronatest.

Den viste seg å være positiv.

POSITIV: Carsten Graff har gitt Dagbladet tillatelse til å trykke bildene han har lagt ut på Facebook. Her viser han den positive testen. Foto: Carsten Graff
POSITIV: Carsten Graff har gitt Dagbladet tillatelse til å trykke bildene han har lagt ut på Facebook. Her viser han den positive testen. Foto: Carsten Graff Vis mer

- Jeg vil ikke påstå at det er behagelig å ha coronavirus, og jeg innser at noen reagerer mer enn andre. Selv hadde jeg 4-5 dager hvor jeg hadde litt feber, var sliten og mistet matlysten.

Han sier til Dagbladet at han aldri var redd konsekvensene av viruset.

- Nei, det var jeg ikke. Jeg forstår derimot godt at folk er lei alle nyhetssakene om corona, jeg vil kalle det et mediehysteri. Det er så vidt jeg kan se flere sunne og friske mennesker som dør i trafikken enn av coronaviruset, sier Graff.

Sterke reaksjoner

Selv om den kontroversielle forfatteren selv er fornøyd med å ha lykkes med prosjektet sitt, møter han kraftig motbør blant flere.

«Håper dette er en spøk», kommenterer en.

«Dette handler ikke om deg for en gangs skyld. Men om en global helsekrise kan vi bare løse sammen... Du overlevde, men det er andre som kanskje ikke gjør det. Og det er de vi prøver å ta vare på.», skriver en.

«Nå kan du nok se frem til mange stygge seksuelt overførbare sykdommer. Maken på manglende respekt for andres helse, skal du se lenge etter», skriver en annen.

Hvor lenge er man beskyttet mot coronavirussykdom etter gjennomgått SARS-CoV-2-infeksjon?

Det er et spørsmål pandemiforskerne lenge har ønsket svar på, og er nå undersøkt av ei britisk forskergruppe.

I en fersk studie, publisert i det ledende medisinske tidsskriftet New England Journal of Medicine, konkluderer forskerne med at tilstedeværelsen av antistoffer for coronaviruset gir påfølgende immunitet hos de fleste i minst seks måneder.

Like før jul skrev Folkehelseinstituttet (FHI) at «reinfeksjon med SARS-CoV-2 er en svært sjelden hendelse, og det finnes kun få publiserte tilfeller av bekreftede reinfeksjoner i verden».

«Fortsatt er reinfeksjon av SARS-CoV-2 sjelden, og det er rimelig å anta at man i de fleste tilfeller har en vedvarende immunitet mot sykdom også over 6 måneder, men vi trenger mer kunnskap for å bedre forstå immunologien ved SARS-CoV-2-infeksjoner og hvor lenge beskyttelsen varer.»

Status vaksinasjon Full oversikt

1 142 793 (21.3%)i Norge har fått dose nr 1
304 512 (5.67%)i Norge er fullvaksinert
Kilde: FHI (FHI oppdaterer tallene sine ca kl 13 hverdager, og viser da gårsdagens tall).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer