Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Carter kaller Obama-motstandere rasister

Den tidligere presidenten om helsereform-motstanden.

REAGERER: Deler av motstanden mot helsereformene som USAs president Barack Obama (bildet) går inn for, bygger på rasistiske motiver, hevder ekspresident og fredsprisvinner Jimmy Carter. Motstanderne mener egentlig at en afroamerikaner ikke er skikket til å være president, sier Carter. En talsmann for Det hvite hus sier at Obama ikke er enig med Carter i dette. Foto: REUTERS/Larry Downing/SCANPIX
REAGERER: Deler av motstanden mot helsereformene som USAs president Barack Obama (bildet) går inn for, bygger på rasistiske motiver, hevder ekspresident og fredsprisvinner Jimmy Carter. Motstanderne mener egentlig at en afroamerikaner ikke er skikket til å være president, sier Carter. En talsmann for Det hvite hus sier at Obama ikke er enig med Carter i dette. Foto: REUTERS/Larry Downing/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Enkelte av motstanderne av president Barack Obamas planer om helsereformer har rasistiske motiver for sin motstand, hevder ekspresident Jimmy Carter. Det hvite hus tilbakeviser påstanden.


Carter sa i et fjernsynsintervju tidligere denne uken at noen av de mest innbitte kritikerne av planene om reformer i helsestellet egentlig er ute etter å så tvil om Obamas person. Det egentlige motivet er at de misliker presidentens hudfarge, framholdt han.

- Jeg tror en overveldende del av fiendskapet mot Obama skyldes at han er svart, altså afroamerikaner. Mange folk i sørstatene mener at afroamerikanere ikke er kvalifisert til å lede dette store landet, sa Carter, som var president i USA fra 1977 til 1981.

Carter henviste til den republikanske kongressmannen Joe Wilsons utbrudd under Obamas tale til Kongressen i forrige uke, der Wilson ropte «løgner» til presidenten. Wilson ba senere om unnskyldning for sin oppførsel.

Det hvite hus tar avstand fra ekspresidentens og fredsprisvinnerens kritikk. - Obama tror ikke at motstanden mot helsereformen har noe med hans hudfarge å gjøre, sier regjeringstalsmannen Robert Gibbs.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling