Casanova raser mot norske billetthaier

Reisebyråeier Pablo Casanova hevder Euroteam snøt ham for to millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladet har brettet ut virksomheten til billettselskapet Euroteam, som har omsatt for en halv milliard kroner gjennom snedige smutthull i lovverket.

Nå etterforskes de norske svartebørskongene i Spania, etter påstander fra reisebyråeier Pablo Casanova og reisebyrået Kangaroo travel. Casanova hevder at Euroteam hadde lovet ham - men aldri levert - billetter til finalen i VM i Sør-Afrika i 2010.

Ifølge en pågripelsesbegjæring utstedt av den spanske påtalemyndigheten 17. januar i år ber dommer Gerardo Calvo Tello om at både Euroteams styreleder og en annen ansatt forklarer seg.

I begjæringen går det fram at den spanske påtalemyndigheten har forsøkt å nå styrelederen uten hell.

Han sier til Dagbladet at han ikke kjenner til noen etterforskning i Spania. Styrelederen har tirsdag formiddag kontaktet retten i Spania for å få klarhet i hva som ligger bak anklagene fra Casanova.

Millioner Pablo Casanova hevder han betalte over 240 000 euro - to millioner kroner - for billettene.

Overfor Dagbladet hevder han at 178 000 euro ble overført via en pengeoverføringstjeneste, og at de resterende 58 000 euro ble betalt kontant.

Casanova solgte reisepakker der fotballbilletter var inkludert, og hadde selv et titalls betalende kunder som forventet at han kunne sikre dem plass ringside til dramaet mellom Spania og Nederland i Johannesburg.

- Det så ut som et anstendig firma. Nå har jeg vært i Norge fire ganger for å få tilbake pengene, og jeg har sendt hundrevis av e-poster, sier Pablo Casanova til Dagbladet.

- Ble selv anmeldt Han er selv anmeldt til politiet av forbannede kunder, fordi han ikke hadde noen billetter å tilby - siden Euroteam-leveransen aldri kom.

Ifølge pågripelsesbegjæringen hadde styrelederen signert på kontrakten mellom Euroteam og Casanova, mens en Euroteam-representant som ikke er norsk statsborger sto for selve salget.

I begjæringen skriver dommer Calvo Tello at både styrelederen og Euroteam-kollegaen kan tenkes å være i Spania rundt møtet mellom Barcelona og Real Madrid 25. januar.

- Det er ingen andre mistenkte, siden vi bare har underskriftene til disse to og saken ellers bygger på forklaringen til Casanova, skriver dommeren.

- Ingen avtale ?

Styrelederen hevder Euroteam aldri inngikk noen avtale om billettsalg med Casanova. På telefon sier han at han nå er i Norge.

- Casanova kommer med en rekke usannheter om Euroteam for å unngå egne problemer. Dette har skadet Euroteam. Det ble overført et beløp til Euroteam etter VM. Vi forsøkte å komme til enighet med ham i møtet i Oslo, uten hell, skriver styrelederen i en e-post til Dagbladet.

- Det var forsøk på å inngå avtale mellom oss og hans selskap, vedrørende billetter til fotball-VM i 2010. Det ble aldri inngått noen gyldig avtale. Meg bekjent skulle man allikevel forsøke å assistere ham, da han hadde mange kunder uten billetter til arrangementet. Det har i ettertid vært avholdt et møte med ham for å komme til en forståelse. Jeg deltok ikke i dette møtet, skriver han.

- Jeg har ikke vært innkalt til avhør eller erfart at det har vært ønskelig med min uttalelse verken av norske eller spanske myndigheter. En innkallelse via Interpol til norsk politi, som kanskje er vanlig i saker hvor det er ønskelig med et formelt forhør, vil være ønskelig for å kunne forsvare selskapet.