NEDKJØLT: Casey Hathaway (3) var nedkjølt og medtatt da han ble funnet, men skal nå være i god form. Foto: Sheriffen i Craven County
NEDKJØLT: Casey Hathaway (3) var nedkjølt og medtatt da han ble funnet, men skal nå være i god form. Foto: Sheriffen i Craven CountyVis mer

Casey (3) forsvant i 55 timer - ble funnet i tornebusk

Nå snakker mannen som fant ham ut om den dramatiske leteaksjonen.

Treårige Casey Hathaway fra Nord-Carolina forsvant plutselig etter å ha lekt utenfor bestemorens hus ved skogen tirsdag i forrige uke.

Hele lokalsamfunnet i tettstedet Ernul engasjerte seg, og en stor styrke på flere hundre personer, bestående av blant andre politiet, FBI og US Marines, ble satt inn i leteaksjonen for å finne ham, ifølge TV-stasjonen KLEW.

Det var imidlertid ikke før torsdag morgen, to dager senere, at han ble funnet viklet inn i en tornebusk i skogen - men overraskende nok i live.

- Det var kraftig regnvær. Alt der inne var vått. Selv en profesjonell med opplæring ville hatt vansker med å overleve de omgivelsene, sa Shane Grier til ABC11 på tidspunktet.

Det var han som fant gutten.

- Hørte barnegråt

I et nylig intervju med CNN snakker Grier ut om de dramatiske timene under leteaksjonen. Han hadde jobbet flere timer i søket på en skiftordning.

- 55 timer etter han var meldt savnet, hørte vi plutselig en stemme som sa «mamma, mamma». Lettelsen over de ordene kommer jeg aldri til å glemme, sier han til kanalen.

Letemannskapene hadde fått et tips like før av en kvinne som hadde gått tur med hunden sin torsdag morgen. Hun mente hun hadde hørt barnegråt komme fra skogen ved veien hun befant seg.

Grier og en annen nødrespons rykket umiddelbart ut i bekmørket, og stilte seg opp på bilene sine for å selv lytte nøye etter da de ankom.

De hørte det samme.

- Vi gikk omtrent 65 meter inn, og fant ham i et område med mye vegetasjon. Tornene på buskene rundt var like store som tommelen min. Jeg vet ikke hvordan han kan ha kommet seg inn der, sier han.

- Forventet dårlig ending

Grier forteller at Casey var på knærne, hengslet over med jakka dratt opp. Han var våt, kald og hadde flere riper etter tornene i ansiktet.

Etter å ha befridd gutten fra busken bar det rett på sykehuset. Casey var medtatt, nedkjølt og hadde skrubbsår, men var ellers i god form. Grier betegner det hele som en «vakker vending».

- Jeg tror alle på et tidspunkt forventet en dårlig ending på leteaksjonen, men vi ga aldri opp. Nå er en liten gutt trygt hjemme på grunn av innsatsen vi alle gjorde her, sier han til CNN.

Fantastisk forklaring

Politiet har ingen god forklaring på hvordan gutten kan ha klart seg så bra under de krevende forholdene. Ifølge sin tante har Casey selv følgende forklaring:

- Han sier han var sammen med en bjørn i to dager. Gud sendte ham en venn for at han skulle være trygg, skriver Breanna Hathaway på Facebook.

LOKAL BJØRN: Dersom Casey virkelig var sammen med en bjørn mens han var savnet, var det sannsynligvis en svartbjørn, som lever naturlig i Nord-Carolinas skoger. Foto: Ghost Bear / Shutterstock / NTB Scanpix
LOKAL BJØRN: Dersom Casey virkelig var sammen med en bjørn mens han var savnet, var det sannsynligvis en svartbjørn, som lever naturlig i Nord-Carolinas skoger. Foto: Ghost Bear / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Chip Hughes, sheriff i Craven County øst i delstaten, forteller at Casey har forklart seg om bjørnen også til politiet, ifølge TV-stasjonen WBTW.

- Han har ikke fortalt hvordan han var i stand til å overleve. Han har forklart at han hadde en venn i skogen, en bjørn som var sammen med ham, sier sheriff Hughes til WCTI.

Flere stiller seg riktignok tvilende til treåringens bjørnehistorie. Men blogger Tales of an Educated Debutante minner om flere tidligere tilfeller der barn som har forvillet seg i skogen har fortalt om at de tilbrakte tid med en bjørn.

- Jeg er blant dem som tror på bjørner, skriver bloggeren.