I GOD BEHOLD: Casey Hathaway (3) var nedkjølt og medtatt da han ble funnet, men skal være i god form. Foto: Sheriffen i Craven County
I GOD BEHOLD: Casey Hathaway (3) var nedkjølt og medtatt da han ble funnet, men skal være i god form. Foto: Sheriffen i Craven CountyVis mer

Casey (3) mirakuløst funnet i live etter to dager i skogen. Har fantastisk forklaring

Politiet har ikke noe godt svar på hvordan gutten kunne klare seg så lenge i regnet og kulda.

Treårige Casey Hathaway fra Nord-Carolina kom utrolig nok til rette etter å ha vært savnet i skogen i to dager, under ugjestmilde forhold. Ifølge sin tante har han følgende forklaring:

- Han sier han var sammen med en bjørn i to dager. Gud sendte ham en venn for at han skulle være trygg, skriver Breanna Hathaway på Facebook.

Chip Hughes, sheriff i Craven County øst i delstaten, forteller at Casey har forklart seg om bjørnen også til politiet, ifølge TV-stasjonen WBTW.

Flere hundre

Hele lokalsamfunnet i tettstedet Ernul engasjerte seg da Casey tirsdag plutselig forsvant etter å ha lekt utenfor bestemorens hus sammen med andre barn.

GIKK BREDT UT: Politiet i Craven County gikk bredt ut og etterlyste Casey, både i sosiale medier og gjennom plakater. Foto: Sheriffen i Craven County / AP / NTB Scanpix
GIKK BREDT UT: Politiet i Craven County gikk bredt ut og etterlyste Casey, både i sosiale medier og gjennom plakater. Foto: Sheriffen i Craven County / AP / NTB Scanpix Vis mer

En stor styrke på flere hundre personer, bestående av blant andre politiet, FBI og US Marines samt mange frivillige, ble satt inn i letingen, ifølge TV-stasjonen KLEW. Letingen foregikk i dårlig vær og temperaturer ned mot null.

Håpet om å finne treåringen i livet svant for hvert minutt, men torsdag morgen fikk letemannskapene et tips: En kvinne som hadde gått tur med hunden, mente hun hadde hørt barnegråt inne i skogen.

Mannskapene ble sendt til stedet, og et par steinkast fra veien fant Shane Grier fra AMK den lille gutten, som var viklet inn i en tornebusk. Etter å ha befridd gutten fra busken bar det rett på sykehuset.

- Det var kraftig regnvær. Alt der inne var vått. Det er enkelt sagt ingen god situasjon for noen. Selv en proff med opplæring ville hatt vansker i de omgivelsene, sier Grier til ABC11.

Mystisk

Casey var medtatt, nedkjølt og hadde skrubbsår, men var ellers i god form. Politiet har ingen god forklaring på hvordan gutten kan ha klart seg så bra under de krevende forholdene.

LOKAL BJØRN: Dersom Casey virkelig var sammen med en bjørn mens han var savnet, var det sannsynligvis en svartbjørn, som lever naturlig i Nord-Carolinas skoger. Foto: Ghost Bear / Shutterstock / NTB Scanpix
LOKAL BJØRN: Dersom Casey virkelig var sammen med en bjørn mens han var savnet, var det sannsynligvis en svartbjørn, som lever naturlig i Nord-Carolinas skoger. Foto: Ghost Bear / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

- Han har ikke fortalt hvordan han var i stand til å overleve. Han har forklart at han hadde en venn i skogen, en bjørn som var sammen med ham, sier sheriff Hughes til WCTI.

Casey ble innlagt på sykehust CarolinaEast Medical Center i byen New Bern. Han sa ikke stort i begynnelsen.

- Da han så lillesøsteren sin, lyste han opp, sier sheriffen.

Treåringens foreldre takker alle som deltok i søket etter sønnen og ba for ham.

- Han har det bra, han er oppe og snakker. Han har allerede spurt om å få se på Netflix, sier moren Brittany.

Ser dyreserie

Fra sykehuset rapporteres det at Casey spiser ostepop og nuggets og ser animasjonsserien «PAW Patrol».

Familien blir nå overøst av gaver, hovedsakelig teddybjørner, og har sett seg nødt til å opprette en egen postboks bare for dette formålet.

- Selv om vi setter stor pris på dette, minner vi om at han ikke har ubegrenset plass, skriver tante Breanna på Facebook.

Flere stiller seg tvilende til treåringens bjørnehistorie. Men blogger Tales of an Educated Debutante minner om flere tidligere tilfeller der barn som har forvillet seg i skogen har fortalt om at de tilbrakte tid med en bjørn.

- Jeg er blant dem som tror på bjørner, skriver bloggeren.