Casher ut Chess

Chess-gründer Idar Vollvik kunngjør i dag at han har solgt mobilselskapet sitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet erfarer, kunngjør Idar Vollvik i dag at han har funnet en kjøper til mobilselskapet Chess. Prisen var seint i går ikke kjent, men på unotertlisten til Oslo Børs, verdsettes Chess til 1,7 milliarder kroner.

Startet nytt selskap

Vollvik ønsket i går kveld ikke å kommentere salget til Dagbladet.

-  Dere får vente til i morgen, sa investoren.

-  Hva skal du bruke pengene til?-  He-he. Ingen kommentar, sa Vollvik.

Salget gir en pen gevinst for trønderen, som begynte med mobiltelefoni for 15 år siden. Da solgte han huset for å satse på bedriften.

-  Den gang var vi lutfattige, sa han i et intervju med Dagbladet i fjor høst. I fjor tok Vollvik ut rundt 20 millioner kroner fra mobilselskapet. Nå blir gevinsten mange ganger større for Vollvik og partner Svein Johnsen. Vollvik har allerede etablert et nytt investeringsselskap, Vollvik Invest, og det er ventet at han kommer til å reinvestere gevinsten fra salget av mobilbabyen.

Rykteflom om Chess

I desember i fjor kjøpte Chess mobilselskapet Sense for 520 millioner kroner fra Reitangruppen. Vollviks sans for markedsføring og merkevarebygging får æren for at Chess i dag er Norges tredje største mobiloperatør, etter Telenor og Netcom, med over 400 000 kunder.

Ryktene om et salg har versert lenge. Flere analytikere trodde det hele bare var nok et PR-stunt fra Vollviks side, men nylig bekreftet meklerne i Enskilda Securities til DN at de jobbet med salget, som nå er gått i boks. For tida driver Vollvik opptak til TV2 serien «Skaperen», sammen med blant andre Frithjof Wilborn, der han jakter på gode gründerideer. Den medieprofilerte forretningsmannen har stått bak flere sprell de siste åra.

Blant annet la han én million kroner på bordet for å få Kurt Nilsen til å holde dobbeltkonsert med Bryan Adams på Brann stadion. Der har han også betalt store summer for at fotballspillerne Raymond Kvisvik og Bengt Sæternes skulle få spille.