Cashet inn 221 millioner på boligsalg

- Vi har mer enn doblet pengene våre, sier adm. direktør i L.A. Lund, Peter Henrik Svarstad.

SOLGTE SEG UT: Lund-familien solgte seg ut av Dypro, som har en rekke utleieleiligheter, blant annet på Majorstua og Frogner i Oslo. Foto: Iván Kverme / Finansavisen
SOLGTE SEG UT: Lund-familien solgte seg ut av Dypro, som har en rekke utleieleiligheter, blant annet på Majorstua og Frogner i Oslo. Foto: Iván Kverme / FinansavisenVis mer

(Finansavisen): Etter syv år som aksjonær i boligutleieselskapet Dypro Holding har Lund-familien solgt seg ut med en bokført gevinst på 221 millioner kroner, skriver Finansavisen.

- Vi har mer enn doblet pengene våre på Dypro, forteller adm. direktør i L.A. Lund, Peter Henrik Svarstad til avisen.

Siden Svarstad ble ansatt i selskapet tilbake i 2006 har de årlige leieinntektene økt fra 28 til 97 millioner kroner. Eiendommene antas nå å ha en markedsverdi i overkant av 1,6 milliarder kroner.

- Det har vært en fantastisk utvikling innen eiendom de seneste årene, og det blir vanskelig å toppe dette med fornuftig gearing og god drift, påpeker han overfor Finansavisen.

Ikke grøftefylla

Etter salget av aksjeposten i Dypro Holding sitter konsernet ifølge Finansavisen med en fet lommebok, men pengene vil nok ikke ligge der veldig lenge.

- Konsernet har betydelige midler etter salget og har en ambisjon om vekst i eiendomsporteføljen. Vi søker aktivt etter eiendommer i Stor-Oslo og i trekanten Drammen-Moss-Eidsvoll. Vi konsentrerer oss om utviklingsmuligheter innenfor lager- og kombinasjonsbygg, sier Svarstad.

Han hevder imidlertid overfor avisen at næringseiendom begynner å bli dyrt, og at spreaden mellom CBD og mer usentral begynner å nærme seg, noe som isolert sett ikke pleier å være et godt tegn.

- Det er viktig å ikke bli fartsblind selv om det settes nye prisrekorder, sier Svarstad, som også tror at varehandelskrisen kan på by på noen muligheter.

- Jeg bruker å si at vi skal være med på festen, men skal ikke på grøftefylla. Vi står derimot klare dagen derpå for å utnytte mulighetene som dukker opp, sier han til Finansavisen.

Flere økonominyheter:

Tre eksplosjoner på torpedert skip - Frontline avviser forlis
Spetalen: Disse aksjene vil kollapse