MUSIKER OG KUNSTER: Magne Furuholmen tjener penger på både musikk, kunst, festspill og snacks. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.
MUSIKER OG KUNSTER: Magne Furuholmen tjener penger på både musikk, kunst, festspill og snacks. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.Vis mer

Cashet ut tre millioner

Magne Furuholmen er ikke lenger mest kjent som keyboard-spilleren i a-ha, nå har han utvidet repertoaret som multikunstner, festspilldirektør og snacks-produsent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Kapital): I fjor gjorde Furuholmens selskap Multitainment et solid comeback, da inntektene økte fra 1,3 til 6,2 millioner kroner.

a-ha-comeback

Med finansinntekter, som fikk et løft fra 2,3 til 8,5 millioner kroner, ble 2016 det beste året noensinne for Multitainment. Nettoresultatet endte på 12,5 millioner, opp fra en drøy million året før. Med disse tallene i bunnen tok Furuholmen ut drøyt tre millioner kroner, skriver Kapital.

Fjorårets comeback med a-ha var den viktigste årsaken til at omsetningen til Multitainment fikk et løft.

Festspill og kunst

Ifølge Kapital, ble Furuholmen i januar i fjor utnevnt til styreleder for Festspillene for perioden 2016 til 2019. Årets Festspill omfattet en solid porsjon kunst, inkludert en utstilling som i hovedsak var viet dronning Sonjas arbeider innen grafikk og keramikk.

Furuholmen casher heftig inn på flere utstillinger nå i sommer. Sammen med flere andre grafikere stiller han ut både malerier, grafikk og skulpturer på Guddalstunet like ved Rosendal i Hardanger, mens det på Tranøy Galleri i Nordland skal selges malerier, grafikk og keramiske skulpturer signert a-ha-pianisten. Her er også dronning Sonja med.

Snacks-produsent

Men det stopper heller ikke der. Kokken Geir Magnus Svae har i år som mål å kvalifisere seg til den prestisjetunge konkurransen Bocuse d’Or og han har fått Furuholmen til å lage fatet som maten skal presenteres på. Sammen med Moods of Norway-gründer Simen Staalnacke lanserte Furuholmen for to år siden snacks-merket S&M Feelgood Factory, skriver Kapital.

Andre økonominyheter:
Statoil svarer på oljeprisfallet med mer olje
Kjøpte Evry-aksjer da kursen stupte