Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Castro: - Det verste er over

Cubas leder har gått ned mer enn 18 kilo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fidel Castro er fortsatt på sykehus og kommer seg etter operasjonen 31. juli. 80-åringen forteller at de siste stingene nettopp er fjernet etter 34 dagers rekonvalesens.

- For tiden blir jeg bedre i en tilfredstillende fart. Jeg kan bekrefte at den mest kritiske perioden er over, det verste er over nå, sier Castro i en uttalelse i kommunistpartiets avis.

Holder tilbake informasjon

Det ble også sendt ut ti nye bilder av Castro der han sitter i en pyjamas i en gyngestol og leser og skriver. Da Castro ga fra seg presidentmakten til broren 31. juli, florerte spekulasjonene om hans død.

Kommunistpartiet og Castro selv forsvarer fortsatt hemmeligholdet rundt hans helse.

- Vi må alle forstå at det ikke er hensiktsmessig å gi kontinuerlig informasjon eller bilder av min helsetilstand, sier Castro.

Kommunistpartiet understreker at dagens uttalelse ikke betyr noe skifte i strategi. Detaljene rundt operasjonen er fortsatt en statshemmelighet.

Møter statsledere til uka

Castro tilbringer dagene med å lese og holde seg oppdatert. Han antyder imidlertid at han snart vil ta imot utenlandske ledere.

- I de neste dagene vil jeg ta imot distingverte gjester, sier Castro.

Ledere fra 116 land i Afrika, Asia og Latin Amerika samles i Havana på Cuba neste uke. Det er liten sjanse for at Castro skal delta på konferansen, men en kort opptreden er ventet.

Cubas legendariske leder siden 1959 understreker at folket må være tålmodige.

- Det er realistisk at min rekonvalesens vil ta lang tid. Jeg har det ikke travelt, og ingen må forhaste seg. Landet vårt marsjerer framover, sier Castro.

HVILER MYE: 80 år gamle Fidel Castro tar livet svært rolig for å komme seg etter operasjonen.
TRIMMER HODET: Cubas leder holder intellektet ved hevd ved å lese og skrive mye.