Castro: - Hvilke politiske fanger? Gi meg lista!

USA og Cuba skal samarbeide mer om internett, landbruk, helse og sikkerhet til sjøs. Men de to landene er dypt uenige i synet på demokrati og menneskerettigheter.

FØRSTE MØTE: USAs president Barack Obama på plass i Revolusjonspalasset hos Cubas president Raúl Castro. Presidentene har møttes tre ganger tidligere, i Sør-Afrika, i Panama og i New York, men dette er første møte på cubansk jord. Foto: Carlos Barria /Reuters / NTB Scanpix
FØRSTE MØTE: USAs president Barack Obama på plass i Revolusjonspalasset hos Cubas president Raúl Castro. Presidentene har møttes tre ganger tidligere, i Sør-Afrika, i Panama og i New York, men dette er første møte på cubansk jord. Foto: Carlos Barria /Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAVANNA (Dagbladet): Etter et flere timer langt og historisk møte mellom presidentene Barack Obama og Raúl Castro kom de to ut til en felles pressekonferanse. Pressekonferansen utartet da en amerikansk journalist utfordret den cubanske presidenten på menneskrettigheter og politiske fanger.

- Hvilke fanger? - Hvilke politiske fanger? Gi meg lista, sa en ilter Castro. Etter en spørsmålsrunde om andre temaer tok Castro ordet og ga en leksjon om Cubas syn på menneskerettighetene.

- Hvor mange land innfrir de 61 internasjonale kravene til menneskerettigheter? Ingen. På Cuba mener vi at alle barn har rett til skole. På Cuba fødes alle barn på et sykehus. Vi innfrir mange andre rettigheter: til helse og utdanning. På Cuba får kvinner og menn lik lønn for likt arbeid, sa Castro.

Den cubanske presidenten svarer vanligvis ikke på spørsmål fra pressen, men amerikanerne skal ha presset på for at det skulle bli mulig for journalister å stille spørsmål til begge presidentene.

Dialog om menneskerettigheter Castro sa at Cuba og USA er enige om å fortsette normaliseringen og utvikle samarbeid om landbruk, helsespørsmål, miljø og sikkerhet til havs blant annet. Men han understreket at landene har grunnleggende ulikt syn på demokrati, politisk system og menneskerettigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer