Castro mener bin Laden er amerikansk spion

Fidel Castro mener Osama bin Landen blir betalt av CIA. Det har Cubas tidligere president lært ved å lese WikiLeaks.

MØTTE KONSPIRASJONSTEORETIKER: Det var under et møte med den litauiske forfatteren Daniel Estulin (t.v.), som er kjent for sine bok om Bilderberg-gruppen, «The True Story of the Bilderberg Group», at Fidel Castro fortalte at Osama bin Laden hadde jobbet for Det hvite hus. Foto: SCANPIX/EPA
MØTTE KONSPIRASJONSTEORETIKER: Det var under et møte med den litauiske forfatteren Daniel Estulin (t.v.), som er kjent for sine bok om Bilderberg-gruppen, «The True Story of the Bilderberg Group», at Fidel Castro fortalte at Osama bin Laden hadde jobbet for Det hvite hus. Foto: SCANPIX/EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Cubas tidligere president, Fidel Castro, påstår nå at Osama bin Laden er en amerikansk agent, skriver den britiske avisa guardian.co.uk.

Det var under et møte med den litauiske forfatteren Daniel Estulin, som er kjent for sine bok om Bilderberg-gruppen, «The True Story of the Bilderberg Group», at Castro fortalte at bin Laden hadde jobbet for Det hvite hus.  

Under møte påsto revolusjonshelten at Osama bin Laden ble betalt av CIA og at USAs president, George W. Bush, brukte al-Qaida-lederen hver gang han trengte å øke fryktnivået.  

- Bin Laden støttet Bush - Bush manglet aldri bin Laden støtte. Han (bin Laden, red.anm.) var en undersått, sa Castro under møte ifølge det cubanske kommunistpartiets avis Granma.

Castro sa at flere tusen dokumenter som har blitt publisert av WikiLeaks pekte mot hvem al-Qaida-lederen virkelig jobbet for.  

- Det var WikiLeaks som viste at bin Laden faktisk var en CIA-agent. Det kan man se i dokumentene, sa den tidligere Cubanske presidenten, uten å peke på akkurat hvor i dokumentene dette kan underbygges.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer