Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Castro på bena?

Fidel være vert for en middag i Havana på fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Førstkommende fredag skal Cuba være vert for et møte mellom utenlandske ledere. Ifølge programmet for toppmøtet, som ble offentliggjort av cubanske myndigheter, skal Fidel Castro være vert for en større middag i forbindelse med møtet, melder BBC.

Men utenriksminister Felipe Perez Roque sier han ikke er sikker på om den 80 år gamle lederen skal delta.

- Fidel kommer seg, den verste tiden er over. Jeg kan ikke bekrefte at han kommer til middagen. Hvis Fidel ikke er der, kommer Raul til å være vert, sa Roque på en pressekonferanse, ifølge AP.

116 nasjoner

Toppmøtet bringer sammen ledere fra 116 nasjoner.

Blant de som kommer er FNs generalsekretær Kofi Annan, Pakistans president Pervez Musharraf, Irans president Mahmoud Ahmadinejad, Syrias president Bashar Assad, Indias statsminister Manmohan Singh og Thailands statsminister Thaksin Shinawatra.

Hjerteoperasjon

Castro ga midlertidig makten over Cuba til broren i juli, da Castro måtte mageopereres. Dette førte til spekulasjoner i at Castros 47-årige lederskap var over.

image: Castro på bena?

Forrige uke sendte Castro en offentlig uttalelse hvor han fortalte at han var over det verste av sykdommen.

Castro skrev at han hadde gått ned 18 kilo under sykdommen, men at han nå følte seg bedre.

SYK: Hvis Castro deltar under middagen på fredag, blir det hans første offentlige opptreden siden broren midlertidig overtok makten på Cuba i juli.