Castro snakker ut

Castro tror sosialismen vil bestå, men har ellers ikke tenkt så mye på hva som vil skje på Cuba når han dør. - Jeg bryr meg ikke så mye om det, sier livstidspresidenten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med en ameriansk aviskjede som nå har opprettet et eget Havana-kontor snakker Castro ut om sosialismens framtid på øyriket. Og den er sikret, mener revolusjonslegenden.

- Paven kan ikke gjøre sine undersåtter til muslimer. Ingen kan få dette landet til å skifte kurs, slo han fast under det fem timer lange intervjuet.

Men han ville ikke gå i detaljer om hvordan han så for seg Cuba post Castro.

- Jeg har ikke tenkt så mye på det fordi jeg ikke bryr meg så mye om det som skal skje etter min egen død.

Utenriksminister Felipe Perez Roque, som var tilstede under intervjuet, bekrefter at Cuba har en egen plan for maktoverføringen. Den oppdateres naturligvis hvert femte år, men Roque ville ikke avsløre noen detaljer. Andre i eliten til øyrikets kommunistpartiet har tidligere pekt ut Castros bror Raul Castro (69) som en mulig etterfølger.

- Jeg stoler mer på ideer enn på mennesker. Ingen har styrke til å skifte revolusjonens linje, for det er den folk tror på, sier Fidel selv.

+

GO YANKEES: - Internett er evn av de beste tingen som har kommet fra USA, sier Fidel Castro i et intervju med amerikanske journalister. Hva med å gi det cubanske folket tilgang?