Castro sparker tilbake

- Bush har byttet drikkinga med religion.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fidel Castro tilbakeviser på det sterkeste USAs president George W. Bush' påstand at han oppfordrer til mer sex-turisme på Cuba. Det var under en konferanse om traficking i Tampa, Florida, at Bush bekyldte Castro for å oppfordre til sex-turisme - for å skaffe midler til å holde «den korrupte regjeringen sin flytende».

I en tale i anledning Revolusjonsdagen på Cuba i går, snakket Castro om Bushs frodige fantasi:

- Sannheten om Cuba, slik det Det hvite hus ser det, er ensbetynde med det presidenten lager i hodet sitt. Det spiller ingen rolle om det samsvarer med virkeligheten eller ikke.

Samtidig benyttet han anledningen til å sparke Bush litt under beltestedet - og bemerket hvordan Bush «åpenbart har erstattet drikkingen sin med religiøs fundamentalisme»:

- Han bruker religion som en forsvarsmekanisme, som en erstatning for tenkning, sa Castro.

I en biografi forteller Bush at en «spirituell oppvåkning» fikk ham til å slutte å drikke.

KALLER BUSH LØGNER: USAs president George W. Bush mener Fidel Castro oppfordrer til mer sex-turisme på Cuba for å få inn amerikansk cash. - Det er mange i verden som vet veldig lite om den kubanske revolusjon, og som kunne tenkes å tro løgnene løgnene USA sprer, mener Castro.
MINDRE PROSTITISJON: Prostitusjonen på Cuba er uorganisert og mindre synlig etter at Fidel Castro bestemte seg for å slå hardere ned på gatekriminialtitet i 1999. Før revolusjonen i 1959 var omlag 100 000 av øyas kvinner «tvunget ut i» prostitusjon på grunn av fattigdom og diskriminering, melder nyhetsbyrået Associated Press.