Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Castro tilbake om få uker

Visepresidenten varsler nye 80 år med Fidel Castro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Cubas visepresident Carlos Lage sier Fidel Castro vil være tilbake på jobb om noen få uker, etter at han ble sykmeldt etter en operasjon sist mandag.

- Om få uker vil han ha kommet seg igjen og han vil returnere til sine plikter. Operasjonen var vellykket, sier Lage til AP.

Støtte fra naboene

Han tilbakeviser tidligere påstander om at presidenten har fått magekreft og fastholder at Castros helse er god.

- Fidel vil være her i 80 år til, sier Lage.

En noe optimistisk uttalelse med tanke på at Fidel Castro fyller 80 år på søndag. Feiringen av den store dagen er utsatt til desember, på grunn av sykdommen hans.

Cubanske myndigheter har ikke gitt ut noen detaljer om sykdommen og operasjonen, og ingen har heller sett Castro på bilder eller i levende live siden han ble syk. Det har ført til mange spekulasjoner om tilstanden hans. Heller ikke broren Raul Castro, som overtok som president, har vist seg offentlig siden mandag.

Støtte fra naboene

SYKMELDT: Spekulasjonene er mange etter at Fidel Castro ble operert for en uke siden. Han har ikke vist seg og ingen har sett bilder av presidenten, men myndighetene sier han snart er tilbake på jobb. Foto: Scanpix
SYKMELDT: Spekulasjonene er mange etter at Fidel Castro ble operert for en uke siden. Han har ikke vist seg og ingen har sett bilder av presidenten, men myndighetene sier han snart er tilbake på jobb. Foto: Scanpix Vis mer

Venezuelas president Hugo Chavez sier Castro er ute av sykehussenga og snakker.

- I morges fikk jeg vite at han er i god form, han er allerede ute av senga og han snakker mer enn han burde. Du vet, han snakker jo mye. Han sender sine hilsner, sier Chavez.

Bolivias president Eva Morales skulle delta på bursdagsfeiringen søndag, men sender nå istedet sin hilsen til Castro.

- Fidel er som en eldre bror. Vi håper vi får se vår venn snart igjen, sier Morales.

OPTIMIST: Visepresidenten Carlos Lage hevder Fidel Castro vil være på Cuba i 80 år til.
GOD VENN: Venezuelas president Hugo Chavez hyllet sin venn Castro i sitt ukentlige tv-program i går.