- Castro var David som slo Goliat

SV-Langeland fikk personlig hilsen fra Fidel Castro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):- Demokrati hva er det er for noe? Er det demokrati å sulte i rennesteinen og ha stemmerett? spør SVs stortingsrepresentant Hallgeir Langeland. 

Den profilerte SV-politikeren har foreslått Fidel Castro for Nobels fredspris tre ganger og vært en av Cubas diktators varmeste tilhengere. Han støttet Castros avgjørelse i dag om å gi fra seg makten. Les også: «- Jeg vil ikke klamre meg til makta»

- Det aldri riktig at gamle menn skal styre butikken for lenge, sier Langeland til Dagbladet.no.  Han mener Castro har vært viktig for den fattige verden.

- Cuba og Castro har vært viktig for det som nå skjer i Latin-Amerika. Dette var David mot Goliat, og David vant mot USA. Resultatet er at folk på Cuba har sko på beina istedenfor i butikkvinduene, sier Langeland. 

Fikk personlig hilsen

Langeland har aldri møtt Castro ansikt til ansikt, men forteller at han fikk en personlig hilsen da han var på Cuba med en offisiell stortingsdelegasjon.

- Da jeg var der fikk jeg beskjed om at le chef visste at jeg var i Cuba, men at han hadde presserende nasjonale og søramerikanske spørsmål å ta seg av. Men han hadde fått med seg støtten, sier Langeland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer