Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Castro var narkobaron

PARIS (Dagbladet): En tidligere høyt plassert kubansk tjenestemann, med politibeskyttelse i USA, fortalte i retten i Paris i går at Fidel Castro var innblandet i narkotikaomsetning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han vitnet i forbindelse med søksmålet Ilena de la Guardia har tatt ut mot Castro i Paris. Hun er datter av oberst Antonio de la Guardia, som ble skutt for narkotikaomsetning på Cuba i 1989. Søksmålet gjelder internasjonal narkotikaomsetning.

Ifølge vitnet drev Castro med omsetning av narkotika til USA, Frankrike, Nederland og andre land. Narkotikasmuglingen var organisert av avdeling Z i de spesielle troppene i det kubanske innenriksdepartementet, har vitnet skrevet i et dokument til påtalemyndighetene i Paris.

Søksmålet ble tatt ut i kjølvannet av Pinochet-saken, men anklagepunktene om forbrytelser mot menneskeheten ble frafalt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling