Castro viste seg på tv

- Jeg er fortsatt her, sier Cubas mangeårige enehersker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Cubansk fjernsyn sendte i går kveld et timelangt intervju med Fidel Castro. Intervjuet er det første på over tre måneder, og kommer etter spekulasjoner om presidentens helse.

Han har jevnlig skrevet lederartikler i cubansk presse, men det har vært publisert få bilder. Castros fravær under feiringen av hans egen bursdag 13. august satte fart i ryktene om at han var døende.

Men de ryktene er visst sterkt overdrevne, skal vi tro presidenten selv.

- Vel, jeg er fortsatt her (…) Og hvis de sier jeg er døende , eller har dødd, eller at jeg skal dø i overimorgen, vel, ingen vet når de skal dø, sa Castro, sittende oppreist og i rød joggedress.

Han viste fram en nyutgitt bok av USAs tidligere sentralbanksjef Alan Greenspan, og snakket om ferske oljepriser og valutakurser, angivelig for å bevise at det ikke var et gammelt opptak. Cubansk tv sier intervjuet ble gjort i går morges.

- I går var euroen på 1.41 dollar. Oljen lå på 84 dollar fatet tror jeg, sa Fidel.

Ifølge Reuters framsto 81 år gamle Castro framsto som tynnere og noe mer gråhåret enn forrige gang han viste seg på fjernsynsskjermen, men virket ellers sprekere.

- De har byttet ut nesten alt blodet hans. Fidel er i live fordi han er Fidel, sa Venezuelas president Hugo Chavez. Han mener Castro kan bli over 100 år gammel.

Castro viste seg på tv

Talsmenn for det kubanske regimet sier at Castro er på bedringens vei. Presidentstolen ble overalt til Castros lillebror Raul 31. juli 2006.

NEI, DET VAR IKKE ET GAMMELT OPPTAK: Castro leste opp valutakurser og viste fram nye bøker.