SNAKKER UT:  Brødrene til Ariel Castro (t.h.),  Pedro Castro (i midten) og Onil Castro (t.v.) snakker nå for første gang ut, og forteller hva de vet om grusomhetene til broren. Natt til tirsdag norsk tid, sender CNN intervjuet.  Foto: John Gress / Reuters
SNAKKER UT: Brødrene til Ariel Castro (t.h.), Pedro Castro (i midten) og Onil Castro (t.v.) snakker nå for første gang ut, og forteller hva de vet om grusomhetene til broren. Natt til tirsdag norsk tid, sender CNN intervjuet. Foto: John Gress / ReutersVis mer

Castros brødre snakker ut for første gang

Ble hengt ut som mistenkte i kidnappingssaken for hele verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag 6. mai ble ingen vanlig dag for brødrene Onil (50) og Pedro (54) Castro. Plutselig var de midtpunkt i den grusomme kriminalsaken fra fattigstrøket i den nedslitte kull- og stålbyen Cleveland i delstaten Ohio i USA.

Sammen med broren Ariel Castro ble de pågrepet og siktet for å ha kidnappet og holdt de tre kvinnene Amanda Berry (27), Gina DeJesus (23) og Michelle Knight (32) og Amandas seks år gamle datter i fangenskap.
Ble løslatt
Mens Ariel Castro fortsatt sitter i varetekt og må regne med at det vil bli lagt ned påstand om dødsstraff, ble hans to brødre - Onil og Pedro kort tid etter løslatt. I kveld står de to brødrene fram for første gang og forteller sin historie til nyhetskanalen CNN.

De to brødrene til mannen som en hel verden nå kjenner som «Monsteret fra Cleveland» oppholder seg nå på et hemmelig sted, sammen med brødrenes 71 år gamle mor - Lillian Rodriguez.

- Visste ingen ting
I det eksklusive intervjuet med CNN forteller brødrene om hvorfor de måtte flykte.

- Det ble kastet steiner gjennom vinduene på huset vårt, og vi har fått drapstrusler, forteller brødrene til CNN.

Onil og Pedro skal i intervjuet med CNN fortelle at de er redde for at folk vil tro at de visste noe, og at de hadde noe med grusomhetene å gjøre.

- Folk som kjenner meg, vet at jeg aldri ville gjort noe sånt, sier Onil og viser til kidnappingen, fangenskapet, voldtektene og mishandlingene hans 52 år gamle bror Ariel er siktet for.

- Jeg har alltid vært godt likt, og har aldri hatt fiender. Jeg ville aldri gjort noe slikt. Denne saken er et sjokk for oss og vennene våre. Ingen som kjenner oss vil tro at Pedro og jeg er innblandet, sier Onil Castro.

- Heller ikke jeg ville gjort noe slikt. Hadde jeg hatt mistanker om at noe sånt skjedde, ville jeg umiddelbart ringt politiet, sier storebroren Pedro til CNN.

Frykter framtiden
Pedro skal i følge CNN være redd for at mistanken mot brødrene skal bli stående, selv om han og Onil ble løslatt etter kort tid, og ikke lenger er mistenkt for å ha noe med grusomhetene i skrekkens hus å gjøre.

- Hadde jeg visst, ville jeg rapportert det til politiet med en gang. Uansett om broren min var innblandet, seir Pedro Castro.

CNN opplyser at intervjuet med de to brødrene til «Monsteret fra Cleveland» blir sendt i sin helhet mandag kveld amerikansk tid.

I følge CNN vil brødrene avsløre en rekke ukjente detaljer i intervjuet.

Blant annet om en merkelig regel Ariel Castro hadde da han slapp andre inn i huset sitt.