- Castros tilstand svært alvorlig

Får næring intravenøst. Sårene gror ikke, men han har ikke kreft, sier kirurgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tilstanden til Cubas president Fidel Castro er alvorlig som følge av komplikasjoner etter tre mislykkede operasjoner, mener leger ved et sykehus i Madrid som har behandlet ham.

Den spanske avisa El País skriver tirsdag at Castro ble operert for en utposning på tykktarmen, men at han fikk en infeksjon som utviklet seg til bukhinnebetennelse.

El País baserer sin informasjon på to medisinske kilder ved sykehuset i Madrid, der kirurgen José Luis García Sabrido arbeider. Den spanske kirurgen dro til Cuba for å behandle den alvrolig syke presidenten seinest i desember.

Ifølge avisa mener kildene på Gregorio Marañon-sykehuset at prognosen for den 80 år gamle Castro er svært alvorlig. De forteller at Castro får næring intravenøst.

Sårene gror ikke

I går sa også en diplomat som var til stede ved innsettelsen av Ecuadors president Rafael Correa, at Castro har hatt problemer med at sårene etter operasjonen ikke gror.

Diplomaten, som er fra et land med et godt forhold til Cuba og  vil være anonym, sa at Castro på en eneste dag i desember ble kjørt til operasjonssalen sju ganger på grunn av problemet med stingene og sårene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer