Cat Stevens utløste terroralarm

Amerikanske luftfartsmyndigheter trodde en terrorist var på vei til USA. Navnet som fikk alarmklokkene til å kime var Yusuf Islam, bedre kjent som Cat Stevens.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da navnet Yusuf Islam ble oppdaget på passasjerlisten til et fly som var på vei fra London til Dulles International Airport utenfor Washington, tok amerikanske myndigheter derfor ingen sjanser.

United Airlines-flyet ble omdirigert til en flyplass i Bangor i delstaten Maine, der FBI ventet. Alle passasjerer måtte forlate flyet og gjennomgå en grundig sjekk, før de etter en stund fikk fortsette til Washington.

Bekrefter

En talsmann for den amerikanske luftfartsadministrasjonen bekrefter hendelsen, men ville ikke opplyse hvem som forårsaket terroralarmen.

Andre kilder bekrefter imidlertid at passasjerens navn var Yusuf Islam, bedre kjent som den britiske artisten Cat Stevens.

Stevens konverterte til islam i 1977, etter å ha blitt kjent verden over for låter som «Morning has Broken» og «Peace Train».

Noen år senere startet han en muslimsk skole i London, og først på 1990-tallet tok han delvis opp igjen musikken.

Krigsmotstander

De senere årene har Yusuf Islam engasjert seg i kampen mot USAs krigføring i Irak, og deltatt på en samleplate til inntekt for irakiske barn.

Han har også viet seg til kampen mot aids gjennom Nelson Mandelas kampanje «46664» og deltatt på flere konserter.

Hvorfor den fredselskende Yusuf Islam har havnet på FBIs liste over potensielle terrorister er høyst uklart, men amerikanske luftfartsmyndigheter er helt klare på at United Airlines ikke burde ha sluppet ham om bord.

(NTB)