Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Catalonias separatistleder trosser arrestordre. Har landet i København

Carles Puigdemont har landet i Danmark.

I DANMARK: Carles Puigdemont var mandag morgen angivelig på vei til Danmark, for å delta i en debatt ved Universitetet i København. Foto: AP / NTB scanpix
I DANMARK: Carles Puigdemont var mandag morgen angivelig på vei til Danmark, for å delta i en debatt ved Universitetet i København. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spansk påtalemyndighet ber en domstol utstede en ny arrestordre mot Catalonias tidligere president Carles Puigdemont, som er på besøk i Danmark.

Puigdemont svarte ikke på spørsmål fra de mange journalistene som tok imot ham på Kastrup-flyplassen mandag morgen.

Spania har gjort det klart at det ville bli utstedt en internasjonal arrestordre på Puigdemont dersom han som varslet reiste til Danmark for å delta på en debatt ved Universitetet i København.

Den katalanske separatistlederen vil deretter bli begjært utlevert. Mandag formiddag opplyser kilder i rettsvesenet til flere medier at spansk påtalemyndighet har bedt en domstol i Madrid om å utstede en arrestordre.

Flyktet

Puigdemont flyktet til Belgia etter at Catalonias forsøk på løsrivelse slo feil og spanske myndigheter utstedte arrestordre på ham og flere andre katalanske ledere.

Danmark-besøket er første gang Puigdemont reiser utenlands siden han dro i eksil til Belgia.

Ifølge den spanske avisen El Confidencial kjøpte Puigdemont billett hos Ryanair og fløy fra Brussel til København mandag morgen.

Opphevet arrestordre

Puigdemont er anklaget for oppvigleri og misbruk av offentlige midler i Spania etter at hans regjering arrangerte en folkeavstemning om uavhengighet i fjor.

En europeisk arrestordre ble utstedt mot Puigdemont, men den ble opphevet av en spansk dommer i desember.

Dommeren understreket imidlertid at den avsatte regionspresidenten vil bli pågrepet dersom han vender tilbake til Spania.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!