Cateringbil kjørte inn i parkert fly på Værnes: - Et kraftig sammenstøt, sier politiet

Foretar undersøkelser på stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En cateringbil kjørte inn i et parkert fly på Trondheim lufthavn Værnes like før klokka 14.00 i ettermiddag, melder politiet i Nord-Trøndelag på Twitter.

- Det har vært et forholdsvis kraftig sammenstøt, men det var ingen passasjerer om bord, og ingen personer er skadet, sier operasjonsleder Ole Tuset til Dagbladet.

SAS-fly

Han kan verken si noe om skadeomfanget på flyet eller cateringbilen.

- Vi har en politipatrulje på stedet som skal undersøke hvorvidt vi skal forfølge dette videre, sier operasjonsleder Tuset.

Cateringbilen krasjet inn i et propellfly fløyet av SAS, ifølge politiet.

- Uheldige omstendigheter gjorde at bilen krasjet i flyet. Det har blitt antydet at feiligiring har spilt en rolle, sier operasjonslederen.

Hvordan flyselskapet følger opp saken internt, har ikke politiet noe informasjon om.

- Skulle rygge

- Cateringbilen skulle rygge bort fra flyet, men kjørte i stedet inn i flyet, opplyser Per Jarle Ingstad, fungerende lufthavnsjef ved Værnes, til Dagbladet.

Det var et propellfly av typen ATR som ble rammet. Stuere befant seg om bord under kollisjonen, men ble ikke skadd.

Ingstad forteller at Arbeidstilsynet er på saken, i tillegg til politiet. Havarikommisjonen er ikke koblet inn, siden flyet sto i ro på bakken. Han betegner hendelsen som beklagelig.

- Slikt skal ikke skje, og vi vil ikke ha det. Forhåpentligvis tar det ikke for lang tid før flyet er friskmeldt, sier den fungerende lufthavnsjefen.

Setter inn nytt fly

Det aktuelle SAS-flyet, meg flightnummer SK4566, skulle etter planen ha tatt av fra Værnes 14.05. Det skulle videre til Bodø og deretter Tromsø. Så skulle det foreta returflygninger, ifølge pressekontakt i SAS, Cathrine Myhren.

- Sammenstøtet var kraftig nok til at vi anser det som riktig å sette inn et nytt fly, sier Myhren til Dagbladet.

SAS valgte å sende et erstatningsfly med nytt mannskap fra Oslo, framfor å kansellere flygningen. Tur-retur-flygningen med flere stopp, er forventet tre timer forsinket fra Trondheim.

- Men forsinkelsen vil forplante seg videre, beklageligvis, sier pressekontakten.

Hun har ikke oversikt over hvor mange passasjerer som er berørt.

- Vi tar vare på passasjerene som skulle ha vært om bord flyet som skulle 14.05. De får mat og drikke på flyplassen. Vi beklager at dette forsinker våre reisende i dag, sier Myhren.