BLE EKSORTET TIL TRYGG SONE I BUSS:  Politiet evakuerte Cathrine Wien (usladdet) fra hennes leilighet på Lambertseter. Hun bor i nærmeste oppgang til mannen som er mistenkt for å ha kommet med trusler. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
BLE EKSORTET TIL TRYGG SONE I BUSS: Politiet evakuerte Cathrine Wien (usladdet) fra hennes leilighet på Lambertseter. Hun bor i nærmeste oppgang til mannen som er mistenkt for å ha kommet med trusler. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Cathrine (43) ble vekket midt på natta og evakuert i buss

- Det er skremmende å tenke på hva som egentlig kan skje, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter en over fire timer lang og intens politijakt på mannen som framsatte trusler på en buss til Sandvika i Akerhus i går kveld, har politiet pågrepet en person i mannens leilighet på Lambertseter.

- Vi ble vekket på natta, og det er skremmende. Det er skremmende å tenke på hva som egentlig kan skje. Men alt har gått stille og rolig for seg, sier evakuerte Cathrine Wien (43) til Dagbladet.

Nærmeste oppgang Hun var blant de 41 evakuerte personene fra omkringliggende leiligheter. Wien bor i nærmeste oppgang til leligheten til den mistenkte mannen, men kjenner ikke ham perosnlig.

- Politiet er flinke til å melde om hva som skjer, sier Wien, som befant seg på evakueringsbussen da Dagbladet snakket med henne.

- Bussen er full. Vi sitter her og er trøtte og venter i en god, varm buss. Det har gått greit, og det er to sykebiler utenfor.

Mange barn på buss Wien beskriver nabolaget som et sted hvor beboerne går «om hverandre hver dag». Hun har bodd på Lambertseter i elleve år.

- Vi har fått vite at vi antagelig kommer tilbake til leiligheten, men ikke når. Jeg prøver helst å ikke tenke så mye på hva som kan skje, det kan være alvorlig. Det er mange unger på bussen, sier hun.

Oslo-politiet satte inn all tilgjengelig mannskap i søket, som ble konsentrert på Lamberseter i Oslo, hvor mannen sist ble observert etter at han tok taxi fra Sandvika. Ifølge operasjonsleder Tor Grøttum gikk pågripelsen uten dramatikk.

Mannskaper fra Delta og Politiets sikkerhetstjeneste var satt inn i søket, i tillegg til politihunder og helikopter.

Trusler mot Stortinget Saken ble først meldt til Asker og Bærum politidistrikt etter at truslene ble overhørt på en buss mannen tok fra Hønefoss. Mannen satte seg så i en drosje i Sandvika, som kjørte ham til Lambertseter i Oslo.

Det var bussjåføren som hørte at trusler om å sprenge Stortinget ble framsatt, og massive politistyrker iverksatte væpnet vakthold rundt Stortinget. Dette vaktholdet fortsetter inntil videre, opplyser politiet onsdag morgen.

- Vi opprettholder vaktholdet på Stortinget, opplyser politiet.

BUSS:  Beboerne ble evakuert i denne bussen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
BUSS: Beboerne ble evakuert i denne bussen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer