Cathrine kjente drapsmannen

Handikappede Cathrine Halvorsen (34) hadde ikke en sjanse mot den brutale overfallsmannen, som trolig låste seg ut av leiligheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets hovedteori er at 34-åringen ble drept av en person hun kjente. Alt tyder på at hun ble kvalt i sin egen leilighet for fem dager siden.

Dagbladet får bekreftet at politiet nå mener de nærmer seg gjerningsmannen.

Både tekniske spor og vitneopplysninger utpeker navngitte personer som mulige gjerningsmenn.

- Vi etterforsker saken som drap. Etterforskningen i helga har vist at det er mer sannsynlig at hun har vært utsatt for en kriminell handling enn at hun ikke har det. Vi vil få en foreløpig obduksjonsrapport i løpet av mandag, og da kan vi si noe mer om dødsårsaken. Jeg vil ikke kommentere detaljer i saken, og det er ingen som er siktet eller mistenkt, sier politiadvokat Rolf Thoresen ved Hedmark politidistrikt.

Funnet ved sofa

Cathrine Halvorsen ble trolig kvalt med et klesplagg. Hun ble funnet knestående ved en blå buesofa i stua. 34-åringen ble funnet død fredag morgen, men døde trolig mellom tirsdag ettermiddag og onsdag morgen.

Det er flere momenter som tyder på at Cathrine kjente personen som var inne i leiligheten hennes:

  • Det er ikke noe som tyder på innbrudd i leiligheten, som ligger i første etasje i en blokkleilighet på Langeland. Det kan bety at 34-åringen låste opp for en som ringte på. Kvinnen har trolig vært sjanseløs mot overfallsmannen. Hun hadde et fysisk handikap og var derfor ikke rask til beins.

Døra til leiligheten skal ikke ha smekklås, men var likevel låst da politiet kom til leiligheten fredag morgen. Det betyr at gjerningsmannen kan ha låst seg ut. Etter det Dagbladet får opplyst, hadde 34-åringen to sett med nøkler.

To personer utpekt

  • To personer blir i vitneavhør utpekt som mulige gjerningsmenn. Den ene er en nær bekjent av kvinnen. Tre venner av Cathrine Halvorsen bekrefter overfor Dagbladet at hun ble truet på livet av vedkommende.

Vitner Dagbladet har snakket med understreker at de ikke kjenner vedkommendes identitet, men at Cathrine selv har sagt til sine venner at hun frykter ham. Hun var redd hver gang hun traff ham på gata.

- Hvis hun er drept, er jeg overbevist om at dette har sammenheng med truslene, sa vennen Stein i Dagbladet i går. Den andre personen politiet nå sjekker identiteten til, er en mann som skal ha oppsøkt den handikappede kvinnen mandag kveld. Mannen skal ha antastet og truet 34-åringen, og han skal ifølge vitner ha truet med å komme tilbake.

Politikilder bekrefter overfor Dagbladet at dette er svært interessante opplysninger.

Flere fra Kripos

I går kom to taktiske etterforskere fra Kripos til Kongsvinger. Utrykningsleder Asbjørn Hansen, som arbeidet med både Baneheia-saken og Orderud-saken, vil i dag få flere kolleger med seg i jakten på det som etter all sannsynlighet er en kaldblodig drapsmann.

Politiadvokat Rolf Thoresen sier at politiet først i dag med hundre prosent sikkerhet vet om 34-åringen ble drept, men at det er flere opplysninger som har ført til at de nå etterforsker saken som drap.

HER JOBBET CATHRINE: Daglig leder Dag S. Nordby ved Aktør ved arbeidspulten til Cathrine Halvorsen.