Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Cathrine sa nei til au-pair-jobben

NEW YORK (Dagbladet): Kunststudenten Cathrine Blood (20) fra Carlisle fikk tilbud om au pair-jobb hos Eappen-familien. Den engelske jenta avslo tilbudet fordi hun ikke trivdes i møtet med familien og barna. Noen dager seinere fikk den nå drapsdømte Louise Woodward jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er glad jeg ikke tok stillingen, for ellers kunne det ha vært meg som nå var dømt for drap, sier Blood til avisa New York Post.

Blood forteller at hun fikk inntrykk av at den eldste ungen, to år gamle Brendan, var et urolig barn. Den da åtte måneder gamle Matthew virket snill, forteller den engelske jenta til avisa.

Louise Woodward er nå dømt for å ha drept Matthew.

Lavere straff?

I morgen setter dommer Hiller Zobel retten på nytt i saken mot 19-årige Louise Woodward. Det skjer etter at jurymedlemmet Jodie Garber har sagt til London-avisa The Mail at «ingen mente at Louise hadde til hensikt å ta livet av barnet».

Garber sier at juryen skulle hatt muligheten til å vurdere skyldspørsmålet i forhold til det juridiske begrepet «legemsbeskadigelse» i stedet for drap. Legemsbeskadigelse har lavere strafferamme.

Dette er nettopp en av dommer Zobels muligheter i rettsmøtet i morgen.

Han kan endre dommen til en sak om legemsbeskadigelse, og dermed redusere straffen for Louise Woodward.

Dommeren kan også avvise saken på grunn av utilstrekkelige bevis. Det vil i tilfelle bety at Louise Woodward går helt fri.

Ny sak

Eller han kan beordre en ny rettssak. Den kjente forsvarsadvokaten F. Lee Baily, som forsvarte O. J. Simpson, sa i går til TV-selskapet CNN at dette er et mulig utfall fordi jurymedlem Garber også sier at dommerens instruks bidro til juryens skyldig-kjennelse.

«Dommeren instruerte oss om å fastslå om et fornuftig menneske måtte vite at det hun gjorde, ville føre til at barnet døde,» sier Garber til The Mail.

Spilte høyt og tapte

Det var forsvarerne til Louise Woodward som fjernet juryens mulighet til å dømme Louise for legemsbeskadigelse.

Forsvarerne - med O. J.-forsvarer Barry Scheck i spissen - gamblet på at juryen ikke hadde bevis til å stemple den spinkle Louise som morder.

Hele Norges coronakart