Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Cathrines forsvinning er et mysterium

KRISTIANSAND (Dagbladet): 17-årige Cathrines forsvinning i restaurantkvarteret i Kristiansand natt til lørdag er fortsatt et mysterium. - Vi etterforsker en forsvinningssak og er avhengig av tips fra publikum, sier politiadjutant Folke Åmlid til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble Cathrine Bjørgulfsen Fossum etterlyst i riksmedia. Men ingen nye vitner meldte seg, trass i at mange mennesker var ute da 17-åringen forsvant gråtende ut i Vestre Strandgate fra Hotel Caledonien klokka 01.45.

Ifølge politiadjutant Åmlid var 17-åringen noe oppbrakt over en situasjon som oppsto inne på hotellet. Såvidt Dagbladet vet hadde 17-åringen tidligere på kvelden spist middag på hotellets Kafé Jens.

Blank video

Cathrine lot yttertøyet henge igjen i garderoben da hun svært lettkledd gikk ut i den isende kalde vinternatta:

Den tynne jenta, 174 cm høy, med blå øyne og rødbrunt hår, hadde bare på seg en tettsittende gråsort silkekjole og sorte støvletter.

Den siste sikre vitneobservasjonen ble gjort da Cathrine gikk forbi Telfords Pub og videre oppover Vestre Strandgate i retning bensinstasjonen Parko i enden av Caledonien-kvartalet.

Politiet undersøkte i går om videokameraene på Esso-stasjonen hadde fanget inn Cathrine. Det viste seg at kvaliteten på opptaket var for dårlig til å fortelle noe som helst om trafikken forbi bensinstasjonen.

En av politiets hovedteorier er at Cathrine har gått ned til havnebassenget like nedenfor Parko. Man frykter at hun har havnet i det iskalde vannet.

Parallelt drives det taktisk etterforskning for å kartlegge omstendighetene rundt forsvinningen. Blant annet har politiet avhørt Cathrines kjæreste og andre personer i hennes omgangskrets. Så langt har politiet ikke fått indikasjoner som kan tyde på at Cathrine er blitt utsatt for noe kriminelt.

Nye søk

Politiet har anmodet et nederlandsk militærhelikopter på vinterøvelse om å ta et sveip i området. Også Kjevik Flyklubb er bedt om å assistere.

Cathrine, som har 18-årsdag i juli, bodde på hybel i Kristiansand mens hun tok videregående utdannelse. Hun har tidligere bodd både i Søgne og Mandal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media