Cathy Woods har sonet over 30 år i fengsel for drap. Nå kan hun bli frikjent

Nye DNA-bevis knytter en annen innsatt til drapet - og fem andre uløste drapssaker.

LØSLATT:  Cathy Woods får saken sin prøvd på nytt i juli 2915. Foto: AP Photo/The Reno Gazette-Journal, Andy Barron
LØSLATT: Cathy Woods får saken sin prøvd på nytt i juli 2915. Foto: AP Photo/The Reno Gazette-Journal, Andy Barron Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Cathy Woods, som har tilbrakt mer enn 30 år i fengsel for drapet på en student, får nå saken sin prøvd på nytt. Årsaken er DNA-bevis som knytter en annen person til drapet.  

Woods ble dømt for drapet på en 19 år gamle Michell Mitchell, som ble funnet drept i en garasje i Nevada 24. februar i 1976.

DNA fra en sigarettstump som ble funnet på åstedet viser seg å tilhøre en annen innsatt, Rodney Halbower, melder nyhetsbyrået AP. Han er dømt for flere tilfeller av voldtekt og knivstikking.

Knyttes til andre drap Samme DNA ble funnet på åstedet hvor en ung kvinne ble funnet drept i San Mateo i 1976, melder USA Today. Dette er en av fem uløste drapssaker som gikk under navnet «Gypsi Hill-drapene», hvor fem unge kvinner ble drept i San Mateo-området i en periode på fire måneder i 1976.

FBI opplyste mandag at Halbower er i politiets søkelys for drapet på disse fem kvinnene. De er også overbevist om at det er samme gjerningsperson som står bak både drapet på Michelle Mitchell og de fem unge kvinnene.

Woods var innlagt på en psykiatrisk institusjon da hun innrømmet å ha drept Mitchell, og hun ble dømt for drapet i 1980. Woods vant ankesaken, men ble dømt på nytt i 1985. Ifølge Woods' advokat,  Maizie Pusich, kan hun ikke huske å ha tilstått.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer