CBC: IS la ut bilde av Ottawa-terroristen på Twitter

Politiet ber trossamfunn angi sine egne medlemmer hvis de kan utgjøre en trussel.

 IS-BILDE:  Sent onsdag kveld skal en Twitter-konto tilknyttet Den Islamske Stat (IS) publisert dette bildet av Ottawa-terroristen Michael Zehaf-Bibeau.
IS-BILDE: Sent onsdag kveld skal en Twitter-konto tilknyttet Den Islamske Stat (IS) publisert dette bildet av Ottawa-terroristen Michael Zehaf-Bibeau.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To ganger denne uken har Canada blitt offer for det som skal være ekstremistisk vold.

Terroristen bak onsdagens attentat i den kanadiske hovedstaden Ottawa skal ifølge en rekke internasjonale medier nylig ha konvertert til Islam.

Påstanden blir underbygget med et bilde av gjerningspersonen som holder et skytevåpen, publisert av en twitter-konto med tilknytning til den Islamske Stat (IS).

Personen på bildet skal ifølge den kanadiske kringkasteren CBC være den samme personen som er identifisert som terroristen bak onsdagens angrep, Michael Zehaf-Bibeau.

Meid ned med bil På mandag ble to personer meid ned av en bil ført av en annen 25 år gammel mann som ifølge politiet skal ha blitt radikalisert. Den ene av de påkjørte døde som følge av skadene.

Politiet i Ottawa har ikke uttalt at de to hendelsene har noe med hverandre å gjøre, men har nå kommet med en oppfordring til trossamfunnene i hovedstaden: meld fra til politiet hvis medlemmer av deres trossamfunn kan utgjøre en trussel eller har begått kriminalitet, ifølge CBC.

- Kaldblodig Motivet for onsdagens terrorangrep er fremdeles ukjent. Canadas statsminister Stephen Harper sa under en TV-sendt tale til nasjonen onsdag kveld lokal tid, at de vil jobbe med å oppklare det i ukene som kommer, ifølge CNN.

- Dette er en påminnelse om at Canada ikke er immune mot denne typen terroranslag som vi har sett i andre deler av verden, sa han videre.

Han kalte også drapet på soldaten som ble skutt ved det nasjonale krigsmonumentet i Ottawa sentrum for kaldblodig.

Korporal Nathan Cirillo (24) sto vakt ved monumentet sammen med en annen soldat da de ble skutt etter rundt 09.52 lokal tid, ifølge CBC.

Klokka 12.30 lokal tid ble Cirillo erklært død.

Fortsatte angrepet Minutter senere løsnet terroristen Michael Zehaf-Bibeau skudd inne i parlamentsbygningen i den kanadiske hovedstaden.

I tiden som fulgte var alt tilgjengelig politimannskap satt inn i aksjonen. På dette tidspunktet var det uklart om Zehaf-Bibeau handlet alene.

Terrorist var narkotika-dømt Zehaf-Bibeau ble skutt og drept av parlamentets vokter Kevin Vickers. Terroristen skal ifølge CBC være født i 1982. Han er tidligere dømt for narkotikakriminalitet, og ble i 2011 tiltalt for ran, ifølge CBC.

I ettertid ble det klart at Zehaf-Bibeau utførte terrorattentatet alene, men politiet i Ottawa utelukker ikke at andre kan ha medvirket i planleggingen.

Torsdag varslet de at befolkningen i Ottawa må regne med et større og mer synlig politinærvær i byen i dagene som kommer.

 DØDE:  Politi og ambulansepersonell frakter den skadede soldaten Nathan Cirillo (24) fra monumentet hvor han ble skutt. Cirillo døde senere av skuddskadene. Foto: AFP/ Michel Comte
DØDE: Politi og ambulansepersonell frakter den skadede soldaten Nathan Cirillo (24) fra monumentet hvor han ble skutt. Cirillo døde senere av skuddskadene. Foto: AFP/ Michel Comte Vis mer