CBS: - En stor terroraksjon er underveis, og teamet er på plass

Hastemøte i Det hvite hus.

STENGER: Politi like ved den britiske ambassaden i Sanaa i Jemen lørdag. USA har valgt å stenge 21 ambassader i frykt for mulig terrorangrep som skal ha utspring i Jemen. ngland, Frankrike og Tyskland har opplyst at de også vil stenge sine ambassader i Jemen på søndag og mandag av sikkerhetsgrunner. Foto: Khaled Abdullah / Reuters
STENGER: Politi like ved den britiske ambassaden i Sanaa i Jemen lørdag. USA har valgt å stenge 21 ambassader i frykt for mulig terrorangrep som skal ha utspring i Jemen. ngland, Frankrike og Tyskland har opplyst at de også vil stenge sine ambassader i Jemen på søndag og mandag av sikkerhetsgrunner. Foto: Khaled Abdullah / ReutersVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USA har besluttet å midlertidig stenge 21 ambassader etter det de mener er en mulig konkret terrortrussel fra Al-Qaida.

Ifølge CBS News har en pålitelig kilde gitt opplysninger om at en stor terroraksjon er underveis, og at menneskene som skal gjennomføre den allerede er på plass.

Terrortrusselen er den mest spesifikke, troverdige trusselen på mange år, skriver CBS. Myndighetene kjenner imidlertid ikke til planlagt tidspunkt eller mål for angrepet, skriver de.

Hastemøte Lørdag møttes blant annet utenriksminister John Kerry, forsvarsminister Chuck Hagel og lederne for FBI, NSA og CIA til et hastemøte om terrorfaren i Det hvite hus.

- Presidenten har mottatt hyppige oppdateringer i løpet av den siste uken på alle aspekter ved den mulige trusselen samt våre beredskapstiltak, opplyser Det hvite hus.

USA har besluttet å stenge over 20 utenriksstasjoner, hovedsakelig i den muslimske verden, fra søndag av på grunn av den mulige trusselen. De har også sendt ut en verdensomspennende reiseadvarsel. Den mulige trusselen skal ha utspring fra Jemen.

Det er første gang en slik advarsel sendes ut siden 10-års markeringen for terrorangrepene 11. september 2001. Myndighetene advarer mot at både tog og fly kan være potensielle mål.

Hundrevis av rømte fanger England, Frankrike og Tyskland har opplyst at de også vil stenge sine ambassader i Jemen på søndag og mandag av sikkerhetsgrunner.

Ifølge The New York Times skal etterretningen ha fanget opp kommunikasjon mellom Al-Qaida-ledere som diskuterte angrep i Midtøsten eller Nord-Afrika.

- Dette var langt mer enn det vanlige snakket, sier en kilde i Washington til avisa.

I tillegg til USAs reiseadvarsel har Interpol sendt ut en global advarsel om fare for terroraktivitet etter at hundrevis av fanger har rømt fra fengsler blant annet i Irak, Libya og Pakistan.

Canada stenger sin ambassade i Bangladeshs hovedstad Dhaka.

Frode Andersen i Utenriksdepartementet sier til NTB at også norske myndigheter har mottatt informasjon om økt fare for terroranslag i Midtøsten og Nord-Afrika den kommende tiden og har styrket sikkerheten ved flere ambassader. Det er imidlertid ikke besluttet å stenge noen ambassader.

HASTEMØTE: Lørdag møttes blant annet utenriksminister John Kerry (bildet), forsvarsminister Chuck Hagel og lederne for FBI, NSA og CSI til et hastemøte om terrorfaren i Det hvite hus. Foto: Jason Reed / AP Photo
HASTEMØTE: Lørdag møttes blant annet utenriksminister John Kerry (bildet), forsvarsminister Chuck Hagel og lederne for FBI, NSA og CSI til et hastemøte om terrorfaren i Det hvite hus. Foto: Jason Reed / AP Photo Vis mer