CD: Brazz Brothers møter Marinemusikken

Brazz Brothers må være ett av de mest allsidige og vitale bandene på bygdene nå til dags. De dukker opp i alle slags sammenhenger, og uansett vær- og føreforhold så leverer de varene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det være seg samarbeid med med asiatiske musikere, afrikanske band, amerikanske barn eller etablerte artister som Lester Bowie og hans Brass Fantasy - Brazz Brothers har gjort alt dette og mere til. Uansett hva slags konstellasjon vi finner dem i så gjør de jobben med en voldsom entusiasme, musikalitet - og med ett alltid like smittende humør. Denne gangen er det ingen ringere enn Den Kongelige norske marines musikkorps som har invitert de tre brødrene Førde, brødreparet Tafjord samt Egil Johansen til et musikalsk møte med utgangspunkt i New Orleans.

De fleste i Brazz Brothers er godt kjent med den opprinnelige jazzbyen og dens uttrykk gjennom sin musikalske barndom i Ytre Suløens Jassensemble, og har på ingen måte glemt det. Brazzistene har arrangert låter helt fra jazzens spede start skrevet av Scott Joplin, via «King» Oliver, Duke Ellington og Roland Kirk til den mest kjente av dagens New Orleans-utøvere, Wynton Marsalis. Dessuten har de skrevet noen av låtene sjøl, men solid basert i N.O.-tradisjonen. Ballet starter med «nasjonalsangen» i New Orleans, «Mardi Gras In New Orleans».

Det er ingen tvil om at marinekorpset til HKH Harald trives i selskap med Brazz Brothers. Den spesielle sammensetningen har sjølsagt ført til at dette har blitt en «annerledes» innspilling, men det er bare nok et prov på at BB egner seg i nesten hvilken som helst sammenheng. Skulle man likevel ønske seg den ekte vare, ubesudlet og rein, så har sjølsagt BB gjort nok en innspilling som er utgitt i år, ''Towards the Sea' (Ut mot havet), som har vært omtalt her tidligere.