Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

CD: Kåre & the Cavemen

Kåre & The Cavemen kommer for alvor ut av hulen på Harestua når de utgir sin CD nummer to, «Long Day's Flight 'Till Tomorrow». Det musikalske svevet de utfører står til gull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Debutplata «Jet Age» (1997) var en glimrende utført, postmoderne flirt med surf/easy listening/soundtrack-elementer fra 1960- og 1970-tallet. Den nye CD-en et utdypet kjærlighetsforhold til mange av de samme referansene. Samtidig er prosjektet utvidet både i bredden og dybden.

Flukt

Kåre & the Cavemen har et varmt og lekelystent forhold til den stort sett instrumentalbaserte musikken de utfører. Dette forhindrer ikke et profesjonelt alvor i omgangen med lyd. Plata er disponert nettopp som en flukt, eller reise, fra den Ennio Morricone-inspirerte «Deliverance», i et munnspill-skimrende spagettiwestern-landskap, til den monumentale «Gibraltar», en lekker, gitarfager solnedgangsfinale.

I mellomtida har vi vært gjennom både storbyer og landsbygder. Med en tilbakelent, uanstrengt, til tider monoton intensitet, tar gruppa utgangspunkt i distinkte riffs og boblende lydmeditasjoner som stadig utvides innover i musikken med nye mønstre bestående av klanger, rytmer, enkle riffs.

Inspirasjon

Instrumentbruken bortsett fra gitar/orgel/trommer/bass spenner fra fløyte à la Herbie Mann til meksikanske trompeter, fra sitar til tamburin. Inspirasjonskildene glir fra Monkees (riffet fra «Last Train To Clarksville») til Rolling Stones (Rytmen fra «Sympathy With The Devil»). Og så videre: Beatles, Jefferson Airplane, Curtis Mayfield, Doors, Brian Wilsons' Beach Boys-eksperimenter, diverse obskur psychedelia.

Men dette blir aldri tilbakeskuende, fordi Kåre & The Cavemen mikser inn elementer av dance, techno og røff crossover-pop à la Yo La Tengo, Tortoise, Calexico eller High Llamas.

Kåre & The Cavemen lager musikk på den samme elegante måten som Quentin Tarantino lager film. De kulturhistoriske referansene skinner humørfylt igjennom produktet som skyggebilder på et teppe som fargerikt spraker av nåtid og framtidsrettet perspektiv. Lang dags flukt, uten at morgendagen et øyeblikk er tapt av syne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media