Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

CD: Tom Russell

Tom Russell har, med bidrag fra norske, irske og amerikanske artister, laget en nydelig folk-opera med utgangspunkt i sin egen utvandrerhistorie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For noen år siden begynte Russell å forske i sin egen families bakgrunn. Han fant en dramatisk historie som går fra Norge og Irland via Midtvesten, før den ender opp i California. Blant forfedrene han sporet opp er irske Patrick Russell og bergenseren Ambrose Larsen, som her synges av ham selv og Sondre Bratland. Sangsyklusen har også bidrag av Kari Bremnes (Anna Olsen), irske Dolores Keane (Mary Clare Malloy), Iris DeMent (Wayfaring Stranger) og Dave Van Ronk - som går Tom Waits i næringa som The Outcaste. Vi glemmer selvfølgelig ikke musikerne heller, i tillegg til Russell folk som Jørund Bøgeberg, Anders Engen, Annbjørg Lien, Eoin O'Riabhaigh og - i særklasse - strengemaestro Knut Reiersrud. Sjangermessig favner det ambisiøse prosjektet så vel keltisk og norsk folkemusikk som country og folk. Fine detaljer er drysset utover de 26 sangene, som veves sammen til et imponerende CD-opus. Produsent Erik Hillestad satte ideen ut i livet. Han - og alle de andre aktørene - har virkelig grunn til å være stolt av resultatet.

The Man From God Knows Where

The Outcaste

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media