Cecilie (17) ble sparket, ranet og slått på vei hjem fra trening

Snakker ut om angrepet fra sju tenåringsgutter.

RYSTET: Cecilie ble overfalt og ranet av en guttegjeng da hun tok bussen. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
RYSTET: Cecilie ble overfalt og ranet av en guttegjeng da hun tok bussen. Foto: Henning Lillegård / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag kveld på Oslos vestkant skjedde det som har fått faren til 17-åringen til å reagere sterkt.

En guttegjeng på syv somaliere i alderen 14 - 17 år herjet i Røa-krysset og kom hoppende inn på bussen og nappet telefonen ut av hendene til Cecilie. Hun prøvde å få telefonen tilbake, men til ingen nytte.

- Turte ikke Hverken bussjåføren eller andre medpassasjerer prøvde å hjelpe den unge kvinnen.

- Ingen turte å blande seg inn. Da jeg reiste meg stilte de seg i ring rundt meg og dultet borti meg og slo i luften. De gikk av på samme busstopp som meg og begynte å slå og puffe meg. De kalte meg for en «jævla hore» og en «drittunge» og hele episoden var veldig nedverdigende, sier Cecilie som ikke rakk å bli redd for etterpå.

Hun løp hjem og fortalte faren hva som hadde skjedd. Sammen satte de seg i bilen og kjørte ut for å finne guttegjengen. Etter bare noen minutter støtte de på dem.

Varslet - Da ringte jeg politiet og fortalte dem hva som hadde skjedd og forklarte dem hvor vi var. Jeg fortalte dem at jeg hadde et balltre, og at jeg kom til å knuse dem med mindre politiet kom umiddelbart. De sa at det måtte jeg ikke gjøre, og like etterpå dukket det opp fem politibiler og de ble pågrepet, sier faren til Cecilie som velger å være anonym i redsel for hva guttegjengen kan finne på.

- De har ingen skrupler. Da de ble arrestert sto de og gapskrattet politiet opp i ansiktet. De har ingen respekt for noe, og herjer rundt i byen som de vil. De driver med rein maktdemonstrasjon og tøffer seg for hverandre. Hvor går deres grenser, spør faren som mener dette er et samfunnsproblem som må tas på alvor.

- Cecilie har fått seg en støkk, men det kunne gått mye værre. Noen må ta grep med problemet. Vi kan ikke og vil ikke ha et samfunn med konstant borgervern hver kveld. Dette har opprørt mange mennesker og vi diskuterer i nabolaget hva vi skal gjøre for å sikre barna våre, sier faren.

Ekkel følelse Fredag kveld skulle Cecilie besøke en vennine i nabolaget. Slik ble det ikke.

- Jeg valgte å være hjemme. Jeg fikk vondt i magen med tanke på å gå ut og at guttegjengen kunne dukke opp igjen. Det er en veldig ekkel følelse, sier Cecilie.

- Når vi får melding fra publikum om personran er dette et veldig prioritert oppgave for politiet. Bander som dette herjer fra tid til annen, og vi setter inn de ressursene vi har på å få tatt dem. I denne saken førte det til anmeldelse og barnevernet er koblet inn på de yngste gjerningsmennen, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt Tor Grøttum.