Cecilie (21) klar for Norges Bank - for moro skyld

Jeg får nok ikke jobben, ler Cecilie Catharina Drøpping (21). Lærerstudenten er én av ti søkere til stillingen som sentralbanksjef etter Kjell Storvik - og eneste kvinne i søkerbunken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hun har sterke konkurrenter, avholdskvinnen fra Ålvundfjord i Sunndal kommune. 21-åringen, som studerer på første året ved Lærerhøyskolen i Bergen, står på den ti navns store søkerlista. Cecilie Catharina Drøpping er eneste kvinne som kunne tenke seg å ta over etter Kjell Storvik.

- Jeg satt en morgen og leste om dette i avisa. Så sendte jeg likegodt inn en søknad sånn for moro skyld, sier Drøpping til Dagbladet.

Jobb i seks år

De sterkeste navnene på søkerlista er utvilsomt visesentralbanksjef Jarle Bergo, Kredittilsynsdirektør Bjørn Skogstad Aamo, finansråd Sven Gjerdrem og LOs sjeføkonom Stein Reegård.

Både Hermod Skånland og Storvik kom til jobben ved opprykk fravisesentralbanksjefstillingen. Det kan meget vel skje også denne gangen.

Kongen utnevner den nye sentralbanksjefen i statsråd. Mannen som skal ta over etter Kjell Storvik blir da utnevnt for en seksårsperiode. Det er imidlertid usikkert når utnevnelsen kan skje, ettersom Sven Gjerdrem er finansråd i Finansdepartementet. Det betyr at embedsverket i departementet ikke kan forberede saken for finansminister Gudmund Restad.

Den nye sentralbanksjefen tiltrer i stillingen 1. januar 1999.

Litt munterhet

21-åringe Cecile har gått friluftslivlinja på folkehøyskole og hun har jobbet som praktikant i ett år. Men hun har ingen økonomiutdannelse.

- For å være helt ærlig tror jeg ikke jeg hadde gjort en god jobb...

- Likevel er det ikke tvil om at alle de dresskledde herrene litt opp i årene hadde hatt godt av en kvinne - uansett alder. Jeg tror det hadde vært bra med litt andre impulser, sier hun.

- Hva ville du gjort, da?

- I alle fall fått bort dressen, skapt litt variasjon og munterhet. Det virker som om de høye herrer går inn i en rolle hvor alt skal være så høytidlig.

NYE IMPULSER: - De dresskledde herrene hadde hatt godt av nye impulser, sier Cecilie Catharina Drøpping, men innrømmer at det vel finnes sterkere søkere i bunken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer