Cecilie Harlem

Cecilie (37) ble syk av silikonbrystene

Cecilie Harlem (37) slet med sykdom i over ti år. Hun mener bestemt årsaken var en sykdom påført av silikonimplantatene hun satte inn i brystene 2009, som hun nå har fjernet. En sykdom leger sier det mangler forskning på.

SYK: Cecilie Harlem fra Halden slet med sykdom i mange år. Foto: Privat
SYK: Cecilie Harlem fra Halden slet med sykdom i mange år. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Harlem mener hun hadde «Breast Implant Illness». En samlebetegnelse på sjeldne symptomer der man mistenker at brystprotesene kan være årsaken til plagene

Thomas Berg ved Cosmo Clinic, som utførte operasjonen hvor Harlem fjernet implantatene, påpeker at tilstanden er omdiskutert.

- På Cosmo Clinic har vi hatt en økning av pasienter som ønsker å få fjernet brystprotesene da de opplever at de har breast implant illness. Noen av disse kvinnene opplever bedring av sine plager etter at protesene er fjernet, noen merker ingen forskjell, og noen av de kommer tilbake og får lagt inn proteser igjen.

- Store smerter

Harlem forteller at hun allerede det første året etter å ha satt inn silikonimplantatene i brystene merket at helsen hennes hadde blitt dårligere. Hun gikk til legen og fant ut at hun hadde lavt stoffskifte, hun fikk medisiner, men ble ikke bedre.

- Jeg hadde store smerter i fingre og hender, ledd, kjeve og ansikt. Jeg har slitt med lydsensitivitet, jeg har hatt mye vondt i halsen, og hatt sår som ikke har grodd, forklarer hun til Dagbladet.

Det var Halden Arbeiderblad som omtalte saken først.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.