Cecilie Ditlev-Simonsen innrømmer at hun unndro 750.000

Og nå innrømmer også broren skattesnusk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Cecilie Ditlev-Simonsen har fått innvilget velferdspermisjon fra Hydro hvor hun er kommunikasjonsdirektør. Hun innrømmer at hun unndro et beløp på 750.000 kroner fra norske skattemyndigheter.

I en pressemelding hun sendte ut i ettermiddag gir hun en kort redegjørelse for hva som skjedde med pengene hun arvet etter morens død i 1990.

«Jeg mottok i 1991 ca. 750,000 kroner i arv etter min mor, som døde i 1990. Pengene kom så vidt jeg vet fra hennes far og sto på en konto i en sveitsisk bank. Beløpet ble satt inn på en konto som ble opprettet i samme bank i mitt navn. Beløpet ble ikke innrapportert til norske skattemyndigheter slik det burde ha vært. Dette beklager jeg selvfølgelig meget sterkt,» heter det i pressemeldingen.

«Jeg har i dag bedt skattemyndighetene i Oslo om et møte for å gå gjennom forholdet og undersøke hvordan jeg på best mulig måte kan få ryddet opp i det,» fortsetter Ditlev-Simonsen.

Tar permisjon

«Ingen av de ovennevnte midlene er i behold. Pengene ble brukt i utlandet eller tatt hjem under mitt første ekteskap, på midten av 1990-tallet. Jeg hadde ingen midler i banken ved inngåelse av mitt andre ekteskap, i februar 2002. Jeg har i dag heller ingen midler utenfor Norge. Situasjonen som har oppstått de siste dagene, og den offentlighet som er rundt saken, er en betydelig belastning for mine nærmeste og meg. Jeg har i dag bedt om og fått innvilget velferdspermisjon fra min stilling i Hydro.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer