Du leser nå Dagbladet Pluss
- GODT LIV: Cecilie Willoch engasjerer seg med utgangspunkt i rollen som mor til Philip. Sammen med faren sin, eks-statsminister Kåre Willoch, har Cecilie Willoch tidligere fortalt om arbeidet med å gi Philip et godt, aktivt liv, som blant annet har gitt ham en rekke medaljer. 
Foto: Lars Eivind Bones
- GODT LIV: Cecilie Willoch engasjerer seg med utgangspunkt i rollen som mor til Philip. Sammen med faren sin, eks-statsminister Kåre Willoch, har Cecilie Willoch tidligere fortalt om arbeidet med å gi Philip et godt, aktivt liv, som blant annet har gitt ham en rekke medaljer. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Cecilie Willoch hardt ut mot diskriminering i abortloven:
- Downs er ikke en alvorlig sykdom

Gjennom dagens abortlovgivning ledes kvinner til å ta et valg om å abortere barn med Downs, men Downs er ikke alvorlig sykdom, sier Cecile Willoch. Hun er selv mor til en sønn med diagnosen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hun tror Norge en gang vil komme til å måtte beklage dette.

- Vi må forbi det at vi slår sammen alle tilstander til en grøt og kaller det «alvorlig sykdom».

Cecilie Willoch er mor til en sønn med Downs syndrom. Hun har fulgt debatten om abortlovens paragraf 2c som eksploderte da statsminister Erna Solberg sa ja til å diskutere bestemmelsen med KrF. Nå blir dette et av temaene i de pågående regjeringsforhandlignene mellom KrF, Venstre. Høyre og Frp.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer