Celina Midelfart: Kan se tilbake på et meget innbringende år. Foto: Fotoweb.
Celina Midelfart: Kan se tilbake på et meget innbringende år. Foto: Fotoweb.Vis mer

Celina ble 114 millioner rikere på 365 dager

Celina Midelfart kan le hele veien til banken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Finansavisen skriver i dag at kosmetikkdronningen Celina Midelfart er blitt aksjedronningen Celina. Fjoråret var ikke annet enn gnistrende.

Gode tider Aksjeporteføljen hennes suste i været med 31 prosent, og de langsiktige plasseringene i Midelfart Holding steg like mye i verdi. Det ga et bokført overskudd på 30,8 millioner kroner for Midelfart Capital i fjor.

Dette inkluderer imidlertid ikke verdistigningen på de langsiktige plasseringene.

Alt inkludert hadde hun en økning i verdijustert egenkapital på 114 millioner kroner i fjor hvilket tilsvarte en verdijustert avkastning på 31 prosent her også.

Ifølge Finansavisen hadde Midelfart Capital en balanse på 436,5 millioner ved utgangen av fjoråret.

Vami er en utfordring Frisør- og hudpleiesatsingen Vami, som hun har sammen med Norgesgruppen og Terje Stykket, har vært et lite mareritt for eierne, og Celina Midelfart skrev ned hele engasjementet med 41 millioner kroner i 2012.

Selv om aksjene står i 1 krone har hun fortsatt lån til selskapet på 49,6 millioner som det i fjor ikke ble beregnet renter på. Dertil er det utstedt selvskyldnerkausjon på 42 millioner.

«Jeg forholder meg pragmatisk til Vami. Det har vært en krevende investering, men er i dag rendyrket, og underliggende drift er cash positiv. Selskapet har relativt høye finanskostnader, og hvorvidt vi vil få tilbake lånet er usikkert», skriver Midelfart i en e-post til Finansavisen.

Andre nyheter: Vennen avskiltet - Martin måtte dypt ned i det meste
Martins møbelmareritt
Martin Andresen blir fotballspiller