Celina inntar sjefstolen

Celina Midelfart blir ny styreformann når familiekonsernet omorganiseres. Hun gjør som kjæresten Kjell Inge Røkke, og drar på oppkjøpsjakt for å sikre milliardbedriften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Endelig inntar Celina sjefstolen i familiekonsernet. Siden faren døde for noen år siden, har det vært klart at hun skal ta over butikken. Når Midelfart-konsernet nå omorganiseres, blir Celina styreformann i Midelfart Holding, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg ønsker ikke å være en passiv eier, sier Celina som eier en tredjedel av selskapet.

Søsteren Hermine (28) og moren Tove Kvammen Midelfart (48) eier en tredjedel hver av selskapet som omsetter for rundt en milliard kroner i året. De har rettighetene til kjente merker som Wella, Kodak, Revlon og Naturell.

Så langt har Celina vært mest kjent som Kjell Inge Røkkes (41) kjæreste og den amerikanske finanskjendisen Donald Trumps (55) tidligere selskapspartner. Den vakre 27-åringen skal nå bruke mer tid på å bygge opp familieimperiet.

Holdingselskapet skal kjøpe opp selskaper i Norge og utlandet, samt etablere seg på nye produktområder.

- Dette er en bekreftelse på at vi er langsiktige, sier Celina til Dagens Næringsliv, og avkrefter dermed ryktene om at Midelfart-kvinnene har planlagt å selge aksjene sine.

Celina har universitetsstudier innen økonomi og finans fra London og New York. Hun blir av innsidere beskrevet som den mest businessorienterte i Midelfart-familien. Faren Finn-Erik Midelfart døde da Celina var under utdanning.

- Det er klart det var et sjokk, det ble nærmest en panikktilstand. En ting var det som skjedde privat, men det var også store verdier, mange arbeidsplasser som sto på spill. Far holdt jo hånd om det meste, og han var en veldig synlig eier både utad og innad. Etter endt utdannelse reiste jeg hjem. Jeg hadde i utgangspunktet et ønske om å jobbe en periode i New York, men ting går ikke alltid etter planen, betror Celina til Dagens Næringsliv.

RÅDGIVERE? Celina er kjent for å omgi seg med mektige menn.