Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Celina Midelfart kutter i staben

Tolv personer må gå fra skjønnhetsselskapet Midelfart Sonesson AS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Celina Midelfart (35) er nødt til å rense staben i skjønnhetsselskapet Midelfart Sonnesson AS.

- Vi har hatt allmøter i dag og i går. Vi har kommet fram til at tolv stillinger vil bli berørt på grunn av kostnadskutt. Dette er en del av en prosess, men slike ting er aldri noe hyggelig, sier administrerende direktør i Norge, Vidar Eskelund, til Dagbladet.no.

Selskapet besto av noe over 90 stillinger, men kuttes nå ned over ti prosent. Det er ennå ikke klart hvem eller hva slags stillinger som vil bli oppsagt.

- Det vil berøre hele linja, men vi er midt i en prosess. Det er fremdeles uklart hvem som vil bli berørt, sier Eskelund til Dagbladet.no.

- Nødvendige grep

Celina Midelfarts Midelfart Holding AS er hovedaksjonær (28,5 prosent) i det svenske børsselskapet Midelfart Sonesson AB som eier norske Midelfart Sonesson AS.

I en pressemelding sier Eskelund at Midelfart Sonesson AS i Norge skal forbedre lønnsomheten her til lands. Det har lenge vært planlagt kostnadskutt, men det har ikke vært kjent at det vil gå utover de ansatte.

- Dette er nødvendige grep vi nå gjennomfører i Norge. Kostnadsnivået er for høyt i forhold til den aktiviteten vi har per i dag, sier Eskelund.

DÅRLIG LØNNSOMHET: All administrativ drift av selskapet Midelfart Sonesson AS flyttes hit til hovedkvarteret i Drammensveien 134 på Skøyen i Oslo som et ledd i kostnadskuttet. Foto: FRANK KARLSEN
DÅRLIG LØNNSOMHET: All administrativ drift av selskapet Midelfart Sonesson AS flyttes hit til hovedkvarteret i Drammensveien 134 på Skøyen i Oslo som et ledd i kostnadskuttet. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer

- De ansatte forstår

Av andre kuttgrep selskapet gjennomfører er å samlokalisere lager og å flytte alle administrative funksjoner til deres felles lokaler på Skøyen i Oslo.

- Dette er selvsagt ingen ønskelig situasjon, men de ansatte har forstått alvoret, sier Eskelund videre i pressemeldingen.

Midelfart Sonesson AS beskriver seg selv på sine nettsider som Norges ledende leverandør av helse, skjønnhet og velværeprodukter. I fjor omsatte selskapet for 1,7 milliarder kroner.

Selskapet ble etablert som et rent familien Midelfart-selskap så tidlig som i 1923, men ble i 2006 kjøpt opp av det svenske og børsnoterte selskapet Wilh. Sonesson AB og Midelfart Sonesson AB.

MÅ SPARKE 12: Celina Midelfart er hovedaksjonær i det svenskeide selskapet Midelfart Sonesson AB som eier Midelfart Sonesson AS i Norge. Nå må hun og selskapet kvitte seg med 12 ansatte for å forbedre lønnshometen her til lands.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media