HÅVER INN: Selv med fallende resultater ,unner Midelfart-søstrene seg et stort utbytte. Foto: Eivind Yggeseth.
HÅVER INN: Selv med fallende resultater ,unner Midelfart-søstrene seg et stort utbytte. Foto: Eivind Yggeseth.Vis mer

Celina Midelfart og søsteren tar ut 93 millioner i utbytte

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I styreberetningen fremgår det at de er godt fornøyd med utviklingen i selskapet etter et resultat på 51 millioner i 2016, skriver Finansavisen.

I balansen er det ifølge Finansavisen satt av 93 millioner til utbytte. Midelfart Holding investerer i aksjer, obligasjoner og private equity og står på eiersiden i en rekke norske selskaper.

Midelfart Holding er delt likt mellom søstrene Midelfart.

Celina Midelfart eier halvparten gjennom sitt investeringsselskap Midelfart Capital, mens Hermine Midelfart eier sin halvpart gjennom selskapet Pescara. Selskapet sitter på eiendeler med en bokført verdi på 600 millioner kroner.

Søstrene Midelfart arvet kosmetikk-imperiet Midelfart & Co etter sin far, som gikk bort i 1995. Senere solgte de den gamle virksomheten, og forvalter nå verdiene gjennom blant annet Midelfart Holding.

Matkasser og programvare

Kosmetikk-arvingene har gjennom holdingselskapet en eierandel på 13 prosent i matkasseselskapet Godtlevert.no, som i mars varslet at de ville slå seg sammen med Adams matkasse. Finansavisen kunne i juni fortelle at oppkjøpet fikk grønt lys av Konkurransetilsynet etter tre måneder saksbehandlingstid.

Godtlevert.no har i flere år hatt en enorm omsetningsvekst, fra omtrent 8 millioner i 2011 til 420 millioner i 2015. I 2016 opplevde selskapet for første gang omsetningsnedgang, og omsatte for totalt 391 millioner.

Tidligere i år skrev Finansavisen at søstrene Midelfart tapte på en investering i programvareselskapet Induct, som ble notert på Merkur Market i midten av januar 2016.

Aksjen var i starten verdsatt til 40 kroner, men falt som en sten de første månedene. Aksjen var ved utgangen av året verdt 17 kroner, og har i dag en verdi på 14,6 kroner. Midelfart Holding eide ved utgangen av 2016 én prosent av selskapet.

Finansavisen har ikke lyktes å komme i kontakt med eierne i Midelfart Holding.

Flere økonominyheter

Ocean Yield-sjefen: - Tror det er en fornuftig tid å kjøpe på
Skagen kvitter seg med Norwegian-aksjer
Knalltall fra amerikansk storbank