Celina solgte farsarven

Kjell Inge Røkkes kjæreste, søkkrike Celina Midelfart (28), er blitt enda rikere etter at hun har solgt farsarven, kosmetikkselskapet Herman Lepsøe, til tyske Wella for mellom 300 og 400 mill. kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En god handel, konstaterer Celina. Et lite skår i gleden er at kosmetikkarvingen som helt siden barneåra har vært tro mot Wellas sjampo, nå vurderer å bytte.

- Nei, jeg vet ikke helt. Det kan vel hende at jeg bytter til et av mine egne merker, sier Midelfart.

Etter det Dagbladet erfarer var prislappen på det veletablerte kosmetikkselskapet mellom 300 og 400 millioner kroner. Gevinsten deles av Celina Midelfart, hennes søster Hermine og deres stemor Tove Kvammen Midelfart.

Kosmetikkselskapet, som ble etablert i 1925, har vært selve juvelen i familieselskapet Midelfart Holding, som de tre arvet etter Celinas far, Finn Erik Midelfart. Celina, som er styreformann og daglig leder i Midelfart Holding, har sammen med advokat Carl Erik Krefting og et meklerhus jobbet med salget siden i fjor sommer.

- Ja, det er riktig at vi har solgt ut aksjemajoriteten i selskapet til Wella. Jeg kommer imidlertid til å fortsette å sitte i styret, og Midelfart Holding kommer fortsatt til å være en betydelig aksjonær i Herman Lepsøe, sier Celina Midelfart til Dagbladet.

Måtte selge

Etter det Dagbladet forstår kontrollerte Wella forhandlingsprosessen. Den tyske giganten har brukt Herman Lepsøe til å distribuere og selge deres hårprodukter i Norge.

Salg av Wellas produkter sto i fjor for en stor andel av omsetningen i Herman Lepsøe, som fikk rekordresultat med over 50 millioner i overskudd.

Wella, som hadde vel fem år igjen av avtalen med Herman Lepsøe, ønsker etter en omstrukturering å også eie distribusjonsleddene internasjonalt. Slik Dagbladet forstår det hadde Celina valget mellom å selge til en god pris eller å risikere å miste avtalen med Wella når kontrakten utløper i 2006.

- For oss var det ingen dramatikk i dette. Vi fikk et konkret tilbud å forholde oss til, og har ikke på noe tidspunkt følt oss tvunget til å selge, sier hun.

Analytikere Dagbladet har vært i kontakt med, mener Celina har gjort en god handel. Selv om selskapet nå er ute av familien, vil de skumme penger av sjamposalget ettersom de fortsatt har aksjer i selskapet.

Satser på helsekost

Med salget av Herman Lepsøe mister Midelfart-konsernet kontrollen over hårpleiemarkedet i Norge. Selskapet vil nå prøve å ta igjen det tapte på andre produkter - blant annet helsekost.

Celina Midelfart sitter som daglig leder og styreformann i Midelfart Holding, som etter salget av Herman Lepsøe kontrollerer underselskapene Midelfart & Co, Midelfart Eiendom og Midelfart Berner AS. Disse selskapene skal til sammen være verdt rundt 600 millioner kroner. Da Celina for vel et år siden overtok sjefsstolen, gjorde hun det klart at hun kom til å bli en aktiv eier. Så langt har hun fulgt opp, med stadig å gjøre nye investeringer. Midelfart understreker at Herman Lepsøe kommer til å fortsette driften med samme ledelse.

<B>SOLGTE:</B> Celina Midelfart solgte juvelen i familieselskapet.