Celina vil ha utbytte

Tor Olav Trøim og Celina Midelfart har investert nær 400 millioner i Storebrand. Nå vil de ha utbytte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Kun én uke etter børsmeldingen om at Celina Midelfart i forrige uke hadde kjøpt Storebrand-aksjer for 10 millioner kroner, og slik økt sin investering med 50 prosent, var hun fredag morgen den lattervekkeren analytikere, investorer og ledelsen i Storebrand bare kunne ha drømt om, skriver Finansavisen.

- Taler for seg selv Med samboeren Tor Olav Trøims forwardkontrakter, kontrollerer de to nå aksjer for nær 400 millioner kroner.

Og Midelfart fikk konsernsjef Odd Arild Grefstad til å ta på seg en cap med teksten «Make Storebrand great again».

- Den taler for seg selv, sier Midelfart om capen.

Hun og Trøim har Håkon Reistad Fure sittende i Storebrand-styret.

Torsdag uttalte han i Finansavisen at det jobbes for å gjeninnføre utbytter. Det bekrefter styreleder Birger Magnus til Finansavisen.

Planlegger for utbytte - Vi planlegger for ubytte for dette året. Og vi viser hvordan vi tenker rundt mulighetene for å betale aksjonærene også i årene som kommer, sier Magnus.

Han vet meget vel at selskapet ikke har betalt utbytte siden 2011, og at det har vært høyt etterspurt. Magnus understreker at målet er å betale ut minst 35 prosent, og at dette ikke er tak.

- Vi ønsker også å vise hva vi tenker om utbyttemulighetene fremover. Styret mener vi er tilbake i en normal kapitalsituasjon, sier Magnus, og legger til:

- Selskapet nådde en milepæl da det svarte til Solvens II-kravene som ble innført ved nyttår. Og det uten at vi måtte be aksjonærene om mer kapital.

Flere økonominyheter: Oljen har ikke bunnet ut
- Det er helt vilt