Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Celina vil ha utbytte

Tor Olav Trøim og Celina Midelfart har investert nær 400 millioner i Storebrand. Nå vil de ha utbytte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Kun én uke etter børsmeldingen om at Celina Midelfart i forrige uke hadde kjøpt Storebrand-aksjer for 10 millioner kroner, og slik økt sin investering med 50 prosent, var hun fredag morgen den lattervekkeren analytikere, investorer og ledelsen i Storebrand bare kunne ha drømt om, skriver Finansavisen.

- Taler for seg selv Med samboeren Tor Olav Trøims forwardkontrakter, kontrollerer de to nå aksjer for nær 400 millioner kroner.

Og Midelfart fikk konsernsjef Odd Arild Grefstad til å ta på seg en cap med teksten «Make Storebrand great again».

- Den taler for seg selv, sier Midelfart om capen.

Hun og Trøim har Håkon Reistad Fure sittende i Storebrand-styret.

Torsdag uttalte han i Finansavisen at det jobbes for å gjeninnføre utbytter. Det bekrefter styreleder Birger Magnus til Finansavisen.

Planlegger for utbytte - Vi planlegger for ubytte for dette året. Og vi viser hvordan vi tenker rundt mulighetene for å betale aksjonærene også i årene som kommer, sier Magnus.

Han vet meget vel at selskapet ikke har betalt utbytte siden 2011, og at det har vært høyt etterspurt. Magnus understreker at målet er å betale ut minst 35 prosent, og at dette ikke er tak.

- Vi ønsker også å vise hva vi tenker om utbyttemulighetene fremover. Styret mener vi er tilbake i en normal kapitalsituasjon, sier Magnus, og legger til:

- Selskapet nådde en milepæl da det svarte til Solvens II-kravene som ble innført ved nyttår. Og det uten at vi måtte be aksjonærene om mer kapital.

Flere økonominyheter: Oljen har ikke bunnet ut
- Det er helt vilt

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!