Celine dumper hytte-prisen

Kosmetikkarvingen Celina Midelfart har ikke klart å selge millionhytta si i sommer. Nå setter hun ned prisen. Det går tregt på hyttemarkedet. Det dårlige været og innstramningene i økonomien har fått hyttekjøperne til å beholde pengene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire millioner ville søkkrike Celina Midelfart ha for hytta på Hvalø i Nøtterøys skjærgård da den ble lagt ut for salg i mai. Men prisen var for stiv, seks mål tomt, skjærgårdsutsikt og egen brygge til tross.
Høyeste bud hittil er på 2,6 millioner kroner. Blar du opp tre millioner er eiendommen din.

Ingen rekorder

Heller ikke ferieparadiset til Janken Benestad på Teistholmen i Kristiansands skjærgård er solgt. Eiendommen ble lagt ut for salg for to måneder siden med prisforlangende fem millioner kroner.

- Vi har ikke fått inn høye nok bud, dermed selges ikke eiendommen. Det er for øvrig ikke tilfelle at Morten Harket har lagt inn bud på eiendommen, slik pressen har skrevet, sier eiendomsmekler Andreas Stray i Kristiansand.
Dermed bor Jahn Teigen enn så lenge trygt i gjestehuset på brygga. Stray ser langt etter prisrekordene som ble spådd på forsommeren, og tror forventningene ble skrudd opp noen hakk for mye.

- Regn og elendighet spiller nok også en rolle for salget. Jeg kan ikke huske en dårligere sommer. Vi har hatt mindre respons og færre på visninger i år enn tidligere, forteller han.

Eiendomsmekler Tore Solberg i Sandefjord opererer i området med størst kaksefaktor i Sommer-Norge, blant annet Tjøme. Også han opplever et treigt marked.

- De varslede økonomiske innstramningene og renteøkningen har gjort folk mer avventende. Prisrekordene har uteblitt, til tross for at alt så meget lyst ut i april/mai, bekrefter han.

Noe av forklaringen på den sviktende hytteomsetningen ligger også i at stemningen har vært hausset opp og at kjøpere dermed ikke har blitt med i budrundene.

Hyttedrømmen

De fleste meklerne er imidlertid enige om én ting: De aller flotteste eiendommene med alle fasiliteter har flerdoblet sin verdi de siste årene. Når de legges ut for salg hopper pengefolket ut av buskene og lar millionene rulle i kampen om skjærgårdsperlene. Flere er villige til å betale opp mot 30 millioner for den rette eiendommen. Markedet har gjort det lettere for vanlige folk å få seg en trivelig hytte til overkommelig pris. Holder du deg for eksempel unna «millionær-beltet» langs Blindleia ved Lillesand, kan hyttedrømmen bli din for en halv million. For kort tid siden ble det solgt en eiendom med havutsikt og egen båtplass for 490 000 kroner i et attraktivt hyttefelt i Lillesand.

- Dette er et eksempel på at man ikke må ruinere seg for å få en hytte i et ferieparadis, sier eiendomsmekler Frode Kulien hos eiendomsmekler Espen Solum i Kristiansand.