Celledødsfall i Hamar henlegges

Statsadvokaten i Hedmark og Oppland har med henlagt saken mot polititmennene som innbrakte og hadde tilsyn med en 19-åring som døde på glattcelle i politihuset i Hamar i februar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker (SEFO) har etterforsket saken for å finne ut om noen av polititjenestemennene som hadde hånd om 19 år gamle Kristian Lensebakken kan ha forsømt seg i forhold til straffeloven, melder NTB.

De to tjenestemennene som innbrakte Lensebakken til politistasjonen, har fått sin sak henlagt etter bevisets stilling. Politimannen som hadde tilsyn med 19-åringen i arresten, har fått sin sak henlagt med påskriften «intet straffbart forhold anses bevist». Statsadvokatens innstilling er i tråd med SEFOs konklusjon.

Dagbladet.no har ikke klart å få tak i advokaten til Kristian Lensebakkens far, John Arild Aasen, men tidligere i vår sa han til Dagbladet:

- Det foregår fortsatt etterforskning i saken. Sefo har ikke levert sin innstilling til statadvokaten. Henlegger statsadvokaten saken, kommer vi til å anke til riksadvokat Tor-Aksel Busch.

Dødsårsaken antas å ha vært en blandingsforgiftning av alkohol og legemidler, opplyser førstestatsadvokat Tormod Bakke.

Avdødes far mener sønnen burde vært brakt direkte til sykehus i stedet for å bli satt i drukkenskapsarresten.

- Han var alkoholforgiftet, og jeg mener det nå må være bevist at Kristian aldri skulle ligget på glattcelle. Han skulle vært sendt til sykehuset for pumping. Helsepersonell jeg har snakket med, er av samme oppfatning, sa Steinar Lensebakken til Dagbladet tidligere i år.

Celledødsfallet har utløst en debatt om politiets retningslinjer både innen politiets øverste ledelse og på høyt politisk nivå.

Mer om saken:

Politiet anmeldt for uaktsomt drap

«Ok» i journalen

HENLAGT: Kristian Lensebakken døde på cella på politihuset. Nå har statsadvokaten henlagt saken.