Centimeter fra døden

Han var bare centimeter fra å bli drept i kampen mot flammene. Men brannmannen Kjell Ove Løveng (36) er ikke redd for å rykke ut på nye, farlige oppdrag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MALVIK (Dagbladet): - Det kunne gått mye verre. Hadde jeg stått litt annerledes, ville det betydd slutten. Det blir sånn at du tenker gjennom det etterpå, men jeg er ikke redd for å trå til igjen, sier Løveng til Dagbladet.

Hjemmevakt

Vi møter 36-åringen på Malvik brannstasjon, hvor han har sin faste base.

Han hadde hjemmevakt og ble tilkalt som ekstramannskap da det begynte å brenne i Trondheim sentrum.

- Det var en intens brann. Jeg har vært tilknyttet Malvik brannvesen i fire- fem år, men aldri vært borti noe liknende.

Voldsomt smell

Kjell Ove Løveng sto på gata, da han plutselig hørte et voldsomt smell og kjente et kraftig trykk fra noe som falt over ham. Det var ei stor murpipe på flere tonn som raste ned og rev med seg en vegg.

- Jeg fikk noen av bygningsrestene over meg. Det var mørkt, så jeg så ingenting før det var for seint. Jeg rakk ikke engang å lukke øynene, sier Løveng.

Han var heldig og kom fra det med livet i behold, men måtte til legevakta for å fikse på et kutt i nesa og i den ene hornhinna.

- Ble du redd?

- Nei, det skal mer til for at jeg skal bli redd. Vi har et arbeid å gjøre, og konsentrerer oss om det. Men det å være brannmann er nokikke et arbeid som passer for alle, sier Løveng.

Trygg på jobb

Han er godt trent og føler seg sikker når han er ute på jobb, selv om han kommer opp i farlige situasjoner.

- Vi må takle de farlige situasjonene. Det er det vi er trent opp til. Vi er selvsagt klar over at det kan gå galt, så vi vil ikke gjøre noe som utsetter oss selv for fare. Vi skal redde liv, ikke miste livet selv.

BRANNHELT: Brannmannen Kjell Ove Løveng (36) fikk deler av bygningsmassen over seg da ei svær murpipe raste ned og tok med seg en vegg. Han måtte sendes på legevakta.
Trondheim, søndag 8. desember kl. 12.37: Branneimen henger tungt over nakne ruiner. Utbrente og sammenraste bygninger er bunnfrosset.