Cermaq bøtelagt for å ha sparket gravid

Den globale oppdrettsgiganten Cermaq, deleid av den norske stat, er bøtelagt av chilenske myndigheter etter at en gravid fabrikkarbeider mistet jobben.

BØTELAGT: 15 gravide chilenere kjemper mot den norske delvis statseide oppdrettsgiganten Cermaq får å beholde jobbene sine. Bildet er tatt fra Dagbladets besøk i én av konsernets fileteringsfabrikker i Chile i 2003. Foto: Aleksander Nordahl
BØTELAGT: 15 gravide chilenere kjemper mot den norske delvis statseide oppdrettsgiganten Cermaq får å beholde jobbene sine. Bildet er tatt fra Dagbladets besøk i én av konsernets fileteringsfabrikker i Chile i 2003. Foto: Aleksander Nordahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Ytterligere 14 gravide chilenere går rettens vei for å beholde jobbene sine i Cermaq-eide Mainstream Chile. Konflikten mellom den norske stats oppdrettskonsern og de gravide, chilenske kvinnene er indirekte en følge av masseoppsigelser i kjølvannet av fiskesykdom og krise i chilensk oppdrett.

- Trakasserer kvinnene - Det er en skam at nordmenn oppfører seg på denne måten. Rike direktører viser mangel på respekt for gravide kvinner, som kun ønsker å arbeide for mat til hjemmet, sier William Rebolledo, fagforeningsleder i Mainstream Chile.

- Den chilenske regjeringen, som har en kvinne som president, bør ikke tolerere at multinasjonale selskaper misbruker våre kvinner, sier Rebolledo til den chilenske miljøvernorganisasjonen Ecoceanos´ nyhetsbyrå.

Han hevder at oppsigelsen av de gravide kvinnene, kommer i tillegg til at de «konstant blir trakassert» av oppdrettsselskapets mellomledere, og at ledelsen er vel vitende om dette.- Det er avskyelig at filéten fra en laks verdsettes høyere enn en gravid kvinne, raser fagforeningslederen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer